fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La Fundación Mis Bragas i LaSantísimaTrinidad, guanyadores del Cicle DespertaLab 2020

L’obra Tiranes Banderes, de l’estudi LaSantísimaTrinidad, i l’obra Bitch, de la Fundación Mis Bragas, guanyen la Beca DespertaLab 2020.

  • L’impacte econòmic de la Beca superarà enguany els 12.000 euros per projecte en una aposta decidida cap a la professionalització de les companyies.

La Fundación Mis Bragas, amb Andrea Marinel-lo i Gaia Bautista, i l’estudi LaSantísimaTrinidad, han guanyat la sisena edició del Cicle de creació escènica DespertaLab. Els projectes escollits faran la seva residència a la Nau Ivanow entre l’abril i el juny del 2020, acabant aquest procés en una presentació work in progress a Sala Atrium de Barcelona, entre el maig i el juny de l’any vinent.

Enguany s’incrementen les condicions econòmiques ajustant el premi a les necessitats de les companyies amb la contractació d’un màxim de cinc integrants de cada companyia durant el procés. L’impacte econòmic del Cicle és de més de 12.000 euros per companyia.

Aquest és el sisè any que uneix el nostre espai de residències amb Sala Atrium de Barcelona.

Imatge del dossier de Bitch

Imatge del dossier de Tiranes Banderes

Premiats

En aquesta 6a edició, amb la selecció oberta a tot el món, s’han escollit dos projectes d’un total de 61 candidatures. Una de les premiades és Fundación Mis Bragas, d’Andrea Marinel-lo i Gaia Bautista, amb l’obra Bitch. Una proposta sobre el cicle menstrual i l’anorèxia narrat a través d’un concert físic, un diàleg entre música i cos.

L’altra companyia premiada és l’estudi LaSantísimaTrinidad, amb l’obra Tiranes Banderes, un projecte que es pregunta sobre l’origen i la vigència de les banderes com a símbol i representació.

En aquesta edició, el jurat ha estat format per Patrícia Mendoza (programadora de Sala Atrium), Gema Moraleda (crítica del blog Somnis de Teatre i el cultural La Llança, de elnacional.cat), Gal·la Peire (productora de la companyia Hermanas Picohueso, companyia resident a la Nau Ivanow i guanyadora de l’edició 2019 de la Beca DespertaLab), Daniela De Vecchi (directora de LAminimAL Teatre) i Aina Juanet (productora de Nau Ivanow).

El Cicle de creació escènica DespertaLab és Premi FAD Aplaudiment Sebastià Gasch a la Creació Emergent.