fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

GOLDiLOCKS – DespertaLab18 – Crònica del seu procés a la Nau Ivanow

A meitats de gener del 2018 anunciàvem pels nostres canals de comunicació quins eren els guanyadors d’una nova edició de la Beca de Creació Escènica DespertaLab, conjunta amb Sala Atrium. En aquesta edició, el jurat format per Raimon Molins (Sala Atrium), Marc Chornet (Nau Ivanow), Neus Molina (Revista Godot Barcelona) i Iolanda G. Madariaga (Recomana.cat), havia decidit que el 2n premi era per Gold&Locks de Jaume Viñas.

El primer premi de la Beca DespertaLab18, un èxit de públic i crítica, ha passat al relleu als altres guanyadors de l’edició 2018. Es tracta d’un projecte que l’actriu Meritxell Termes definia com “una necessitat d’explicar una història, de treballar sobre la violència invisible i com aquesta violència afecta a les dones”. En aquest moment de la concepció és quan Termes s’alia amb el dramaturg Jaume Viñas per posar negre sobre blanc.

Un dels objectius ha estat “evocar un univers poètic sense aturador. Part del treball actoral no es basa exclusivament en la rèplica, sinó en l’energia global”. Paraules que ben segur van convencer als jutges d’aquesta edició per oferir l’oportunitat d’accedir a la beca DespertaLab. A finals de març comencaven a la Nau les primeres lectures i trobades entre totes les responsables de portar l’obra a escena, inclós el dramaturg.

Definint l’espai

Gold&Locks (que més endavant canviaria el nom al definitiu Goldilocks) començava la residència d’assaig a l’abril. El canvi de nom permet crear a l’espectador les imatges de GOLD (or) i LOCKS (encadenats), però tot junt significa Rínxols d’Or, evocant així els jocs, potser no tant innocents.

Poques setmanes després començava la residència tècnica a l’espai escènic. una residència més llarga de l’habitual ja que disposavem d’aquest espai, així que millor fer el procés de creació en el teatre de la Nau! Les dues intèrprets, Alba Ribas i Meritxell Termes, han anat definit la proposta dirigides per Júlia Barceló. A més, han estat acompanyades en moltes ocasions per Jaume Viñas, dramaturg i ajudant de l’obra i l’escenògrafa Judit Colomer, demostrant que ha estat un treball molt coral, on hi han intervingut molt més que el nucli essencial per fer-ho possible.

Des de la Nau Ivanow hem anat seguint la residència, sobretot la tècnica, per poder-vos mostrar l’evolució de l’obra en aquest vídeo que a la vegada és un trailer per convidar-vos a descobrir la creació.


2n PREMI: GOLDILOCKS
Del 3 al 20 de maig
De dimecres a dissabte a les 20.30h. Diumenge a les 19h
*Col·loqui: Divendres 11 de maig, organitzat per recomana.cat

Més informació i entrades aquí