fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

X Cicle Música i Paraules

Divendres, 26 d’octubre. 22 h
X Cicle Cultural de Tardor Música i Paraules
Un saxo negre
A càrrec de Dani Nel·l, saxo, i

Francisco Suárez, teclats

Si ens dediquem a posar música de fons a les diferents novel·les que llegim, segur que ens surten gèneres que s’associen. Per això, si pensem en la novel·la negra no podem sinó sentir ritmes de jazz que s’entrecreuen a la lectura.

Us proposem un recorregut pel paisatge negre, per personatges criminals i per paisatges fets de sang i morts insospitades. Tot això de la mà de Dani Nel·lo i el seu saxo negre, que a partir de melodies ens anirà introduint en aquest interessant i inquietant món del gènere negre a ritme de peces tan conegudes com Sed de mal, Riffi, Harlem Nocturn o Subida al cadalso.

 

 

Dani Nel·lo


“Cuando empiezas y eres muy joven, no te enteras por dónde te vienen las bofetadas. Luego te haces ultra integrista para defender lo tuyo y te aferras a un estilo, pero con los años vas sacando las cosas más de corazón y si encima tienes las orejas abiertas, eso se nota en la música”.

Dani Nel·lo comença la seva carrera artística amb Los Rebeldes i després d’onze anys de gires i 8 discos es consolida com un nou valor musical a la dècada dels ‘90.

 

La seva posterior trajectòria avalarà que no solsament es tracta d’un dels més destacats saxofonistes pel seu so i la seva força interpretativa, sinò d’un incansable creador dins l’escena barcelonina del què ja han gaudit diferents generacions.

 

Destacades col·laboracions amb artistes com Bunbury, Miguel Ríos, Rafael i Raimundo Amador, Pata Negra, Kiko Veneno, Ariel Rot, Jackson Browne, Pat Mc Donald, David Lindley, John Parrish i Jimmy Thackery entre d’altres, ho confirmen.

 

Posar en gira i editar discos de diferents bandes com Nel.lo y la Banda del Zoco, Tandoori Lenoir; participar en bandes sonores de cinema com Las edades de Lulú de Bigas Luna, composar la música per l’obra de teatre dirigida per Carme Portaceli Genova ’01 i tocar en el directe; convertir-se en guionista, músic e intèrpret en l’espectacle teatral amb reminiscències de cabaret dirigit per ell mateix Extranyes sensacionsi fer més de 40 actuacions fan de Dani Nel·lo un creador multidisciplinar e incansable, sempre atent i innovador.