fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Vells Temps

 

VELLS TEMPS

de Harold Pinter

Dirigit per Rosa Novell


A la Sala Beckett del 27 de juliol al 5 d’agost

Dins el Festival Grec’06

Amb: Víctor Pi
Rosa Novell
Rosa Renom

Versió i Direcció: Rosa Novell

Ajudant de direcció: Iban Beltran

Il·luminació: Albert Faura (A.A.I.)

Espai escènic: Sebastià Brosa

Vestuari: Mercè Paloma

Una Co-producció de: Festival de Barcelona GREC.
Sala Muntaner.
ICIC (Institut Català d’Indústries Culturals).
Generalitat de Catalunya.

 

Deeley i Kate, una parella que viu aïllada, rep la visita d’Anna, una antiga amiga de la dona, amb la qual, a Londres, als vells temps, va compartir pis, il·lusions i aventures intel·lectuals, potser sentimentals. Al llarg de la nit es barregen el passat i el present, el que va passar i el que podria haver passat, la realitat i el desig.

“Vaig començar a escriure teatre el 1957.La meva experiència com actor ha influit en les meves obres –segur que ho ha fet- malgrat no poder percebre-ho exactament. Crec que vaig desemvolupar una sensibilitat per la construcció que, t’ho creuràs o no, és important per a mi I pel diàleg creïble.
Sempre que escric teatre visualitzo l’escenari en què estic acostumat a treballar. Penso sempre en l’escenari normal com el marc d’un quadre
Va ser quan vaig entrar en una habitació I vaig observar que allí hi havien dues persones. Això em va obsesionar durant un temps I vaig decidir que la única manera de treure’m del cap aquella imatge era a traves de la dramaturgia. Començo les obres amb gent que s’involucra en una situació particular. Tampoc no escric a partir d’una idea abstracta. Quan escric no ho faig per cap públic determinat. Em limito a escriure. M’arrisco. Estic convençut de que el què passa a les meves obres podria passar a qualsevol altra lloc, en qualsevol moment. Si m’obliguessin a donar una definició, diria que el què passa a les meves obres és realista, malgrat que el que estic fent no és realisme.”

Harold Pinter. Extracte d’una entrevista amb Richard Findlater.