Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Un món líquid

Imagineu un nombre infinit de tubs plens de plàstic i coure que envolten el nostre planeta. Que el travessen pel seu interior de banda a banda, foradant països i oceans sencers. Ara imagineu que hi circulen feixos i feixos de llum sense parar. Una llum blanca i silenciosa que tot ho il·lumina. Que tot ho connecta. Una llum capaç de canviar la nostra manera de comunicar-nos, d’entretenir-nos i també de revolucionar-nos. Tot el que diem, fem o pensem està, d’alguna manera, impregnat d’aquesta llum. Nosaltres l’alimentem, i ella ens alimenta a nosaltres. Nosaltres la modelem, i ella ens modela a nosaltres. La seva desaparició ens sumiria en la foscor absoluta. Tots la volem, però ningú pot dominar-la. Com si es tractés d’un líquid, se’ns escapa i se’ns escampa d’una forma totalment incontrolada. I és que com les ales d’aquella papallona, una sola de les seves espurnes pot acabar provocant un huracà devastador a l’altra banda del món.
Imagineu una llum capaç d’emocionar-nos, d’atrapar-nos, d’encegar-nos. Una llum capaç de transportar-nos a tot arreu i enlloc al mateix temps. Aquesta llum som nosaltres. Aquesta llum és Internet.

Companyia WeFree
Dramatúrgia i direcció: Marc Guevara
Interpretació: Helena Bagué, Olga Bernardo, Marina Congost, Anna Elias
Escenografia i vestuari: Núria Torrell
Disseny de llums: Ganecha Gil
Espai sonor: Javier Gamazo
Disseny gràfic: Aarón Sánchez

Marc Guevara (Barcelona, 1986)
Graduat en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC, 2010). Durant els anys 2012 i 2013 ha realitzat diferents cursos de dramatúrgia a l’Obrador de la Sala Beckett (Alfredo Sanzol, Esteve Soler, Pere Riera, Helena Tornero, Marc Rosich i Jordi Oriol), incloent també les edicions 2012 i 2013 de l’Obrador Internacional d’Estiu (Neil LaBute, David Harrower). Ha participat com a dramaturg en lectures dramatitzades a l’Obrador de la Sala Beckett, en els espectacles col·lectius Desig Jam (dir. Neil LaBute, Porta4, 2012 i La Seca, 2013) i Caiguda Lliure, en el qual també va dur a terme la direcció (Obrador de la Sala Beckett, 2013), així com una de les jam sessions d’Assajar és de Covards (Atic22, 2013).

Companyia WeFree
Formada per quatre actrius i un dramaturg/director, sorgeix de les ganes i la necessitat de dur textos de nova dramatúrgia a escena; textos que ens representin i representin el món actual. Només s’ha de mantenir una única premissa: sentir-se lliure. Lliure de poder escollir el què, el qui, el quan i el com; sense necessitat de preguntar-se el perquè. Creiem en el teatre com un mitjà per generar les nostres fantasies i un espai on poder gaudir-les. És per això que la gestació de l’espectacle es fa de forma col·lectiva en tot el seu procés. Ja en l’escriptura, la relació entre dramaturgs i actrius es manté constant, de manera que les sinergies creades puguin enriquir i fer avançar la creació del text. Entenen el procés d’assaig com un espai on provar i posar en escena les idees que han anat sorgint durant aquest primer procés, ajustant tots els elements que componen l’escena i fent-los anar en la mateixa direcció.
Un món líquid és el primer espectacle de la companyia WeFree, una companyia que ha arribat per quedar-s’hi.

[facebook]

Durada: 1h 30 minuts
Espectacle en català
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla