fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Tot el que sempre has volgut saber sobre la vida sexual de Shakespeare (i mai no has gosat preguntar)

Els sonets de Shakespeare són una genialitat del dramaturg més conegut, representat i fins i tot venerat de tots els temps, un material que, per tractar-se de poesia, ha quedat a l’ombra de les seves obres de teatre. Nosaltres ens hem volgut endinsar en aquest món fascinant per fer-ne un muntatge teatral. Al principi ens semblava una idea arriscada, potser fins i tot insensata. Però a mesura que hem anat descobrint els sonets, ens hem adonat que en ells hi és tot Shakespeare: l’enamorament irrefrenable de Romeo i Julieta, la vaporositat i la fragilitat de l’amor d’El somni d’una nit d’estiu, la gelosia que corromp l’ànima d’Otel·lo, la por al pas del temps d’El rei Lear, la perfídia i la manipulació de Macbeth, l’odi i la set de destrucció de Ricard III. Els sonets destil·len a cada vers l’essència de les obres del gran dramaturg, que no és ni més ni menys que l’essència de l’ànima humana amb tots els seus clarobscurs.

En el cas dels sonets, aquesta essència gira en torn de l’amor i el sexe, amb un triangle amorós com a eix vertebrador d’una història que esdevé universal. Això és el que pretén explicar aquest espectacle: no una història d’amor i desamor, sinó la història de l’amor i el desamor, amb totes les seves facetes, des de les més pures a les més cruentes. Us oferim un muntatge on, a través de la paraula i la música, viatjarem per aquestes facetes del cor amb què tots ens podem identificar. Perquè els humans som així: com Shakespeare ens va descriure. Tot el que tenim de bo i de dolent és a les seves obres. I tot el que hi ha a les seves obres ho trobareu als sonets.

Basat en els sonets de William Shakespeare
Cia. Torb Teatre
Traducció: Gerard Vergés i Txema Martínez
Direcció: Cacu Prat
Actors: Maria Bosom i Joel Pla
Composició musical i música en directe: Lluís Cartes
Disseny de llums: David Bofarull
Vestuari: Ester Nadal
Fotògraf: Ferran Rodríguez

Torb Teatre
És una companyia fundada el 2012 a la Seu d’Urgell pels actors Maria Bosom i Joel Pla. És la primera companyia de teatre professional del Pirineu català. L’any passat va estrenar el seu primer muntatge a la Nau Ivanow de Barcelona: Obaga, adaptació de la novel·la homònima d’Albert Villaró, amb direcció d’Ester Nadal. L’obra ha estat de gira per Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord. Amb aquest primer muntatge, la companyia ha perseguit dos dels seus objectius fonamentals: adaptar-se a la difícil situació econòmica actual i acostar el teatre a llocs que no disposen dels mitjans necessaris per portar espectacles teatrals grans. Amb aquests propòsits va néixer el primer muntatge, de petitíssim format, amb només dos actors i un músic a l’escenari i amb els elements d’escenografia més essencials. Després de l’obra que ara presenten, Torb Teatre està en procés de creació de la seva tercera producció que espera estrenar el 2014.

[facebook.com/torbteatre]

[Lluís Cartes: Catsons]

Durada: 55 minuts
Espectacle en català
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla