Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘Médium, Chile estalla a la distancia’ de la cia Teatro Apátrida

Des de la Nau Ivanow ens agrada establir ponts i connexions amb companyies d’arreu del món. A principis d’aquest any, la companyia xilena Teatro Apátrida va realitzar una residència de creació que finalitzaria amb una mostra oberta d’aquest procés. El confinament ho va cancel.lar, però finalment els dies 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre podreu veure l’obra ‘Médium, Chile estalla a la distancia’.

Sis creadors xilens vinguts de diferents disciplines de teatre es reuneixen per intentar reconstituir una part del “estallido” social a Xile, des de la distància física amb la seva terra d’origen i la impossibilitat de poder viure en carn pròpia una revolució a l’altre costat de la serralada per preguntar- si és possible trobar un “Médium” que ens expliqui el que hi passa.
Durant mesos, l’equip va recopilar relats i testimonis directes, trossos de documentació periodística, fotografies, àudios personals d’amics i familiars, sumat a la intenció d’escriure sobre la distància i donar visibilitat a una crisi social que pot ser vista com una metàfora d’una realitat política de molts països.

Omar Moran Reyes, actor, professor i director teatral Xilè. Exerceix com a professor d’interpretació en diferents centres d’estudis i universitats de Xile. Ha dirigit una desena de muntatges de diferents autors contemporanis, en els quals destaca una predilecció per dramatúrgies verborreicas i delirants com Spregelburd, Bernhard i Cocteau. El 2013 viatja a València becat per Iberescena per al projecte Perro Suelto, a partir del recull de testimoniatge de migrants i sota aquesta mateixa lògica al març de 2020 realitza el Projecte Médium, a partir del recull de testimonis de testimonis de la revolució social de Xile. Actualment estudia un Màster en Estudis Teatrals a Barcelona.

FUNCIONS

Dimecres 30 de setembre, dijous 1 i divendres 2 d’octubre a les 20.30h

NOVA FUNCIÓ! Dissabte 3 d’octubre a les 20.30h

PREU DE L’ENTRADA: 12€

COMPRA AQUÍ LA TEVA ENTRADA

INFORMACIÓ

Idioma: castellà

Durada: 75 minuts

FITXA TÈCNICA

Companyia: Teatro Apátrida
Posada en Escena: Omar Morán Reyes
Dramatúrgia: Omar Morán,Teatro Apátrida i relatos testimoniales
Intèrprets: Andrea Paz, Gabriel Díaz, Daniela García, Gonzalo Dalgalarrando
Música: Alejandro Miranda
Producció: Teatro Apátrida
Espai i Vestuaris: Teatro Apátrida
Iluminació: Josefina Cifuentes