fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘The Lonesome West’

‘The Lonesome West’, de Martin McDonagh
Cia. Ras Teatre
Del 21 al 24 de juliol
Dijous a dissabte, 21h

Diumenge, 19h

Entrada: 15€
Amics de la Nau: 12€

‘The Lonesome West’

Direcció:
Pepa Fluvià
Ajudant de direcció: Esteban Schemberg
Intèrprets: Eduard Buch, Isidre Montserrat, Sergio Alfonso i Aida Oset
Escenografia i atrezzo: Elisenda Rodríguez i GRUP SISTERART (Laia Sisteró, Maria Josep Subirachs i Marc Parés)

Disseny d’il·luminació: Bernat Tresserra

Disseny de so: Toni Farran
Música: Aida Oset, Marc Ortiz i Toni Farran

Sinopsi

Al petit poble irlandès de Leenane, els germans solters Coleman i Valene Connor, que acaben d’enterrar el seu pare, mort "accidentalment", mantenen una violenta relació plena de retrets. Sembla que la convivència entre ells és impossible però un pacte els manté lligats. El pare Welsh, mossèn de la comunitat, busca restablir la pau al poble i particularment entre els germans, però les seves crisis de fe el mantenen submergit en l’alcoholisme que només remet davant la presència de Girleen, una jove que trafica amb alcohol per aconseguir els seus somnis i que oculta els seus veritables sentiments.

Martin McDonagh, nascut a Londres de pares irlandesos, està considerat l’autor irlandès més destacat de les últimes dècades. El 1996 escriu la seva primera obra, The Beauty Queen, que inicia la “Trilogia de Leenane” formada també per Skull in Connemara i The Lonesome West.
McDonagh s’ha convertit en el dramaturg anglosaxó més representat a l’Amèrica del Nord, després de Shakespeare. El seu teatre cultiva un vessant extrem: el teatre de la crueltat, conegut com in your face, basat en accentuar els aspectes violents i grollers de les obres per captar l’atenció de l’espectador, amb situacions impactants que no el poden deixar indiferent.
El 1999 escriu The Lieutenant of Inishmore, la segona part de la “Trilogia d’Aran” (amb The Cripple of Inishmaan i The Banshees of Inisheer). El 2003 escriu The Pillowman amb la qual ha obtingut molts reconeixements. I el 2005 fa el primer pas en cinema, signant el curtmetratge Six shooter, la història d’un home que viatja en tren a casa i coincideix al vagó amb un jove estrany que resulta ser un psicòpata. Amb aquest treball va aconseguir el 2006 un Oscar al millor curtmetratge. Posteriorment ha estrenat com a autor i director In Bruge, amb Colin Farrell i Brendan Gleeson de protagonistes.Cia. Ras Teatre
La companyia va néixer de l’entesa professional i personal, amb una visió compartida de la feina de l’actor. Gent amb ganes i amb il·lusió. Gent que, sobretot, confia en els companys.
I és engrescador com, a partir d’un moment gairebé màgic, es crea la voluntat de dur a terme una tasca professional. I és engrescador també com, superant tots els dubtes i les dificultats, la confiança, la passió i la voluntat arriben a materialitzar un projecte concret. Aquesta és la història de la nostra companyia.
Des del primer moment hem tingut clar quin tipus de teatre volem fer. Ens interessa el teatre contemporani, que parli de les relacions humanes, que tracti temes que preocupin, que inquietin o que puguin commoure a qualsevol persona. Ens agrada el teatre on els personatges estan vius en tots el sentits de la paraula: vius a l’escenari, vius en els seus conflictes, vius en les seves contradiccions i vius en els seus instints.

[www.rasteatre.com
[www.martinmcdonagh.net

Producció: RAS Teatre
Durada: 100 minuts aprox.
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla