fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Sueños

Divendres, 17 d’abril. 21h

‘Mis sueños’

Nou disc de José Tapia
Concert de bandúrria i teclat
Entrada gratuita

"JOSÉ TÀPIA I LA SEVA MÚSICA

Qui és José Tàpia? José, per als seus amics, és un entusiasta de la música dels 60, tant que és capaç de fer parlar al seu bandúrria. Quan va començar els seus estudis en un col·legi dels salesians a Andorra (Terol), una de les seves assignatures preferides era la música, a la qual li dedicava molt temps dintre i fora del col·legi (gràcies al Padre Javier que feia les classes molt amenes).

Va tenir la possibilitat de triar una de les tres modalitats que hi havia en aquella època (guitarra, bandúrria i violí), però amb la qual més s’identificava era amb la bandúrria, ja que quan la tocava sentia alguna cosa molt especial amb les cançons que interpretava. Quan va finalitzar els estudis se’n va anar a Saragossa, on es va integrar en un grup de jota anomenat Alma Aragonesa. Aquí es va formar com a membre destacat del grup, fent múltiples actuacions pels pobles d’Aragó, arribant a participar en la pel·lícula Alma Aragonesa, el protagonista de la qual va ser Lilian de Celis.

Per aquell temps es va casar i es va traslladar a Barcelona, començant una nova etapa de la seva vida. Una vegada assentat a la ciutat condal, va realitzar algunes actuacions amb diversos grups aragonesos, arribant a gravar un disc de jotes, Ecos del Ebro, amb un dels grups que actuava.

Actualment s’està preparant amb un nou estil de música molt personal, que duu temps perfeccionant en solitari i ha gravat un nou disc amb cançons dels anys 60, Ilusiones de José Tapia, sent un honor per a ell com a veí de la Sagrera fer el seu debut a la Nau Ivanow per a tots els amics de la Nau i veïns. I en el seu poble d’Andorra segueix col·laborant amb dos grups, un de jota i un altre de música clàssica, actuant per tots els pobles de l’entorn de Terol i Saragossa." Mª Luisa Pascual

Al juliol de 2008, José Tapia va presentar el seu CD Ilusiones a la Nau Ivanow.