fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Solituds (Petites històries en blanc i negre)

‘Solituds (Petites històries en blanc i negre)’
Jordi Aymamí – fotografia
Sala Màquines
Entrada gratuïta

“La solitud no és només un estat d’ànim: és un sentiment, una visió, o potser una necessitat.
No hi ha una solitud, n’hi ha moltes. Podem estar sols o bé sentir-nos sols; podem viure la solitud com un moment de pau i tranquil·litat, o bé d’enyor i tristesa; podem gaudir de la calma d’un paisatge nu o patir de la buidor d’una casa solitària… Potser volem estar sols, o bé ens ha tocat romandre sols…

Solituds (petites històries en blanc i negre) és només un intent de reflectir alguns d’aquests estats i sentiments mitjançant la fotografia’. Jordi Aymamí

Jordi Aymamí i Bidó (Barcelona, 1961) s’inicia en el món de la fotografia de la mà del seu pare, Josep Aymamí -fotògraf aficionat- acompanyant-lo en moltes de les sortides que aquest feia, especialment pel barri gòtic de Barcelona i per la Serra de La Mussara (Baix Camp).

Als 16 anys el seu pare li regala una càmera Werlisa amb què comença a descobrir l’univers fotogràfic. Uns anys més tard, es comprarà la seva primera rèflex, una Yashica FX-3, que li permet realitzar fotografies de més qualitat. En aquesta època treballa especialment els paisatges i els reportatges de viatges, a llocs com Nepal, Jordània, Marroc, Tunísia i Austràlia, entre d’altres.

Amb l’arribada de la tecnologia digital experimenta en nous camps, des del retrat a la macrofotografia, fotografia esportiva, fotografia nocturna, etc. Actualment treballa amb una Canon EOS 5D Mark II.
En els darrers anys ha publicat diversos reportatges a la revista Solo Moto, on actualment treballa com a periodista i provador.

El 2012, animat per les bones crítiques rebudes a Facebook i de la mà del Grup Photosagrera, realitza la seva primera exposició a la Nau Ivanow.

Premis i publicacions
1er Premi Concurs Fotogràfic de la revista PC Foto, amb la fotografia ‘Agbarnight’ (2008); fotografia ‘Estudi’, seleccionada per la revista Digital Camera Magazine (2007); diversos reportatges a la revista Solo Moto (2003 a 2012); finalista del Concurs Nacional de Periodisme Línea Directa amb el reportatge ‘Gran Hermano’, publicat a la revista Solo Moto, amb text i fotografies de l’autor (2007).

El grup de fotografia Photosagrera és una entitat sense ànim de lucre que promou activitats dirigides a tots els aficionats a la fotografia, en especial a totes les persones que es vulguin iniciar en el món de la imatge digital. L’objectiu del grup és crear un punt de trobada de la gent de la Sagrera aficionats a la fotografia, i en col·laboració amb les entitats del barri. [www.photosagrera.es]