fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘… Silencis que parlen’

Ana Mª Marín Serrano – Fotografia
Inauguració: divendres 4 de març, 18.30h
Del 4 al 16 de març
Sala Màquines
Entrada gratuïta
Dilluns, de 17 a 19h
De dimarts a divendres, de 17 a 20.30h

"El món està en continu moviment. No aturem la mirada per observar com cau la fulla a la tardor. Com vola l’ocell fins el seu niu. Com es pon el sol rere les muntanyes. Com una bossa de plàstic pot ballar la dansa de l’aire. Com el nostre alè entela el vidre a l’hivern.

La meva mirada es fixa en els detalls. El meu món és deté en blanc i negre. Viatjo a l’essència de tot. La naturalitat d’un cos nu fos amb la natura. La cara d’una dona vella… la seva mirada tímida a la mort. El desig d’olorar una flor… El desig de menjar-se una fruita exquisida com el meló o potser… el pit de la dona. El desig.

Quan no hi ha paraules…
Quan allò més subtil es fa massa subtil per a ser expressat.
La imatge i el silenci parlen. Hi ho fan en blanc i negre.

L’esperit de les coses, captat per la meva càmera.

Desitjo de tot cor que gaudiu, però sobretot que pugueu escoltar…aquell silenci sublim." Ana.

Ana Mª Marín Serrano (Terrassa, 1976). El seu interès pel món de l’art, la imatge i el disseny la porten a realitzar estudis de Disseny de moda a l’Institut Felicidad Duce. Anys més tard, atesa la seva passió per la fotografia, decideix cursar estudis fotogràfics a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC). En acabar els estudis inicia la trajectòria professional com a freelance i realitza treballs molt diferents en diversos camps: moda, retrat, espectacle i cerimònia. Actualment cursa un grau d’Història de l’Art i continua amb la seva feina com a freelance.

Tímida a l’hora de mostrar públicament la seva feina, aquesta primera exposició trenca amb aquesta timidesa i mostra un recull de vint fotografies dels seus inicis. S’estructuren en sèries de 3 o 4 fotografies relacionades entre elles.

Fotografia en blanc i negre per emfasitzar “el sentiment” en el seu aspecte més natural, més pur. El blanc i negre també com a símbol de la “dualitat” de tot en el món: Blanc-negre, Amor-Odi, Tristor-Alegria…
El blanc com a color d’on surten tots els colors. L’inici de tot, com el seu inici quant a exposar.
El blanc i negre també com a lloc d’on neixen les llums i les ombres, no només personals, sinó estètiques, i, és clar, de la fotografia.

[www.anamarinphoto.com]

El grup de fotografia Photosagrera és una entitat sense ànim de lucre que promou activitats dirigides a tots els aficionats a la fotografia, en especial a totes les persones que es vulguin iniciar en el món de la imatge digital. L'objectiu del grup és crear un punt de trobada de la gent de la Sagrera aficionats a la fotografia, i en col·laboració amb les entitats del barri de La Sagrera.

[www.photosagrera.es]