fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Sade was myself

A partir de l’obra de Mishima Madame de Sade

Cia. Maria Stoyanova
Creació i interpretació: Maria Stoyanova
Assistent direcció: Mikel Arístegui, Eva Isolde Balzer
Assistent moviment: Mikel Arístegui
Assistent dramatúrgia: Eva Isolde Balzar
Textos: Maria Stoyanova
Disseny de llum: Toni Alonso
Creació música: Michele Barox
Audiovisuals: Toni Alonso
Vestuari: Britt Sobotta

SINOPSI
Sade was myself parte de mi historia real. Describe casi 20 años, desde que dejé Bulgaria, mi país de origen, y mi esfuerzo, miedo a olvidar mis raíces, idioma y cultura.
La obra Madame de Sade de Mishima was myself de impulso e inspiración para profundizar en las tres preguntas que son la columna vertebral del espectáculo: “Si no soy yo, ¿quién?”, “Si no es aquí, ¿dónde?”, “Si no es ahora, ¿cuándo?” Maria Stoyanova

Maria Stoyanova (Sofia, Bulgària, 1974) cursa estudis a Barcelona i amplia la seva formació a Polònia i Madrid.
En teatre ha creat i participat en más de 15 espectacles, com ara Gitana en Barcelona i Madama(s) Butterfly(s) de creació pròpia; The Acts i The Acts III, sota la direcció de Jillian Greenhalgh; Transformacions XY (direcció de Silvia Ferrando).
Ha participat en diversos festivals a Berlín i Barcelona.
Destaquen els seus dos treballs pel que fa a la Investigació Teatral: La Quietud (2009) i Madama(s) Butterfly(s) (2008).
Del 20 d’octubre al 28 de novembre de 2008, crea i du a terme l’experiència d’investigació teatral amb el suport d’AnticTeatre. En el projecte participen diferents professionals de les arts escèniques i dels mitjans audiovisuals. En aquest procés neixen l’espectacle Una búlgara en un campamento de verano ruso en Cuba; diverses obres de vídeoart en col·laboració amb Fátima Tocornal i Tania Atanassova (la seva mare); la instal·lació i performance amb Diana Gadish L’Espera; la filmació d’un curtmetratge sobre l’experiència amb direcció de José Iglesias i la investigació teatral i entrenament actoral dirigit per Peter Gadish.
Ha participat en els llargmetratges Nexo de Jordi Cadena i Workingclass de Xavi Berraondo. En sèries de Tv3 i IB3 i molts curtmetratges per a grups alternatius. També diverses obres de vídeoart en col·laboració amb artistes com Fátima Tocornal, Violeta Stoyanova , Patrick Wilen i d’altres; un documental i curtmetratge de l’experiència Madama(s) Butterfly(s)- 40 días de retiro creativo en AdriAntic, dirigit per José Iglesias.
Al setembre del 2010 crea el projecte Artístic Internacional Hope-Barcelona, Berlín, Sofía, relacionat amb la investigació teatral, entrenament actoral i creació d’espectacles amb tres grups de treball en cadascuna de les ciutats citades.

[www.mariastoyanova.com]

Producció: Antic Teatre / AdriAntic, Barcelona
Coproducció: SpazioUno, Berlin
Amb el suport del CoNCA

Dimecres 11, 18 i 25 de gener / 1 de febrer
Durada:
75 minuts aprox.
Entrada: 12€ / Amics de la Nau: 10€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla