fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

sa si on’s

‘sa   si   on’s’
Josep Maria Badosa – fotografia
Inauguració: 5 d’octubre, 19h
Sala Màquines
Entrada gratuïta

“Tot i que la meva vida professional ha estat centrada sempre en l’arquitectura, he preferit fer una cosa diferent i mostrar una altra vessant de la fotografia que m’atrau: les persones.
L’exposició està basada en algunes de les sessions de retrats que he fet durant l’últim any (estiu 2011 a estiu 2012), escollint una petita mostra de les fotografies més representatives.
He barrejat sessions més improvisades i sessions més elaborades, perquè sempre que hi hagi química entre el fotògraf i els models el resultat pot acabar sent igual de satisfactori.
La majoria d’imatges són les originals, quasi no hi ha muntatges, tot i que penso se n’han de fer servir, en alguns casos, per donar pas a la creativitat, encara que personalment prefereixo el fotoperiodisme o el documentalisme…” (Josep M. Badosa)

Josep Maria Badosa
Em vaig iniciar en la fotografia de ben petit, quan per la Primera Comunió em van regalar una Kodak compacta analògica. Llavors també feia servir la Zeiss-Ikon del meu pare.
Amb el primer sou (1987), em vaig comprar una càmera rèflex “decent”.
Més endavant, em vaig vendre aquesta primera rèflex i me’n vaig comprar una de millor. Era l’inici de les càmeres digitals, però encara les analògiques tenien més qualitat (almenys, les de la gama d’aficionat avançat).
Em va costar comprar-me la primera càmera digital, ja que l’analògica m’anava força bé i amb el tràfec de la feina havia deixat una mica “aparcada” l’afició. Fins que a l’estiu del 2010 la vaig adquirir. Es tractava d’una càmera rèflex d’aficionat avançat. Vaig fer el curs en línia que regalaven amb la màquina. De seguida m’hi vaig enganxar i em vaig treure el títol de fotògraf en una acadèmia de Sevilla, on, a més, vaig poder gaudir d’unes pràctiques a un estudi professional molt a prop de casa meva (Entijuana). Em vaig fer soci de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya (actualment ja no en sóc), del Grup Photosagrera i també de la Federació Catalana de Fotografia.
A l’estiu següent (2011) em vaig vendre la primera càmera digital per comprar-me la segona, aquesta ja més professional i de format complet.
Des de llavors he realitzat reportatges d’arquitectura (d’obres acabades, d’instal·lacions específiques i d’espais d’interiors), comunions, casaments, festes d’aniversaris, de família, per a pàgines web, etc.
Gràcies a les noves tecnologies, he estat, sobretot, un autodidacta en l’aprenentatge de la fotografia digital, tot i que també he fet diversos tallers i cursos. Però l’ajut dels companys ha estat un factor clau, i en especial dels del Grup Photosagrera, ja que és la meva “llar fotogràfica” per excel·lència i on espero seguir creixent. 
 

El grup de fotografia Photosagrera des de 2009, una entitat sense ànim de lucre amb seu a la Nau Ivanow que promou activitats dirigides a tots els aficionats a la fotografia, en especial a totes les persones que es vulguin iniciar en el món de la imatge digital. L’objectiu del grup és crear un punt de trobada de la gent de la Sagrera aficionats a la fotografia, i en col·laboració amb les entitats del barri.

[www.photosagrera.es]
[facebook]