fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘Recuerdos’

‘Recuerdos’
Hyo Sang Lee – Fotografia

Inauguració: divendres 6 de maig, 19h
Fins a l’1 de juny
Sala Màquines

Entrada gratuïta

Dilluns, de 17 a 19h
De dimarts a divendres, de 17 a
20.30h

‘Recuerdos’ – Hyo Sang Lee

A Corea del sud, al mes de maig se li diu ‘el mes de la família’. Aquest és el mes durant el qual es reverencia més els pares, es passa més temps amb els fills i es dóna les gràcies als mestres. També és un mes en el qual es fan favors als pobres, orfes i ancians que no tenen ningú que cuidi d’ells.

El fotoperiodista Hyo Sang Lee persegueix, mitjançant les seves fotografies, captar l’escena social i la humanitat. Per a això recorda amb aquesta exposició a dues persones que es van sacrificar per les seves famílies.

D’una banda tenim ‘Llàgrima groga’ (realitzada mitjançant tècnica digital) que representa la memòria de l’anterior president del seu país. L’expresident Roh (1946-2009) somiava a ser com un membre de la família o com un amic més per a tot el seu poble. Però es va suïcidar pels atacs que els partits polítics contraris van fer injustament a la seva família. Les fotografies d’aquesta part usen les gotes grogues com a metàfora de la seva solitud, ja que el color groc és el color que el poble coreà va atorgar al seu expresident. D’altra banda, les fulles de crisantem són usades per a reverenciar-lo.

D’altra banda tenim ‘El tocador d’ella’ (realitzada mitjançant goma bicromatada), que recorda una dona. Les dones somien amb ser belles i amoroses. Però la dona més bella és la ‘mare’ per la seva vida sacrificada per la seva família. Les fotografies realitzades mostren els objectes del seu tocador, amb els quals podem sentir com és la seva vida.

En aquesta exposició es poden veure fotografies fetes amb tècniques especials que volen transmetre als visitants l’amor en l’àmbit familiar.

Hyo Sang Lee neix a Seül (Corea del Sud). Es gradua en fotografia en el Seoul Institute of Arts i en fotoperiodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Vol fotografiar l’escena social i la humanitat, i denunciar els problemes socials, la pobresa, les crisis familiars i la vida humana.