fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Ragazzo

Europa, estiu de 2001. La ciutat del Ragazzo viu la restricció de drets socials més gran que ha viscut el continent des de la Segona Guerra Mundial: les fronteres estan tancades, se suspèn el tractat de Schengen, es prohibeixen les manifestacions i reunions en algunes zones de la ciutat, es prohibeix estendre la roba als balcons. Detencions. Identificacions. 30.000 policies patrullen els carrers i no permeten l’entrada a la Zona Rossa, el lloc on els líders mundials del G8 estan realitzant una cimera.

Ragazzo, malgrat tot, viu l’estiu de la ciutat: fa poc han okupat amb uns amics un espai acollidor que han condicionat com a vivenda, està de vacances, té temps per escoltar música, llegir, cuinar, enamorar-se… i per participar al Fòrum Social Mundial que també s’ha instal·lat a la ciutat i on més de mig milió de persones discuteixen com seria aquest “altre món possible” que des de fa uns anys s’imagina com alternativa a la globalització. El seu destí quedarà marcat quan prengui la decisió de quedar-se a la Columna dels Desobedients, que s’ha proposat una acció pacífica de desobediència civil: violar el confinament de la Zona Rossa.

Què fer davant l’amenaça? Té legitimitat un govern que s’ha de blindar per decidir? Qui (i per a què) fa servir la violència? Què és la impunitat? Un altre món és possible?

Ragazzo és un crit a la vida, a la dignificació de les històries personals, a la reivindicació de la memòria col·lectiva i de la Història que els amos del món mai escriuran per nosaltres.

Dedicat a la memòria de Carlo Giuliani, assassinat a Gènova el 20 de juliol de 2001.

Cia. Teatre Tot Terreny
Autoria i direcció: Lali Álvarez
Intèrpret: Oriol Pla
Ajudant de direcció: Quimet Pla
Assistent: Irene Vicente
Disseny de llums: Núria Solina
Disseny de so: Pau Matas Nogué
Foto: Clàudia Serrahima
Col·laboracions: Aleix Aguilà, Isaac Domínguez

Lali Álvarez Garriga (Barcelona 1980)
És poeta, dramaturga i directora de teatre. Ha format part de les companyies Prisamata, Amantis i Quecorraelaire, actualment vinculada al col·lectiu Teatre de la Comunitat.
Ha escrit diversos espectacles representats en el Teatre Minúscul amb la Cia. Inestablez com L’estranya existència de Rita Costello, espectacles de petit format com ¿A tí quién te ha dicho que la guerra se ha acabado?, algunes dramatúrgies com T’he somniat, Rodoreda realitzada a l’AIET amb direcció de Toni Galmés, i fanzines de poesia com NochesPequeñas del que Alícia Gorina en va fer una adaptació escènica.
Blocaire per passió va escriure El día en que la plaza, una crònica del primer any de 15M, i els blocs sobre processos de creació Jo Mai en procés de la companyia Prisamata i Al laboratori sobre la gestació de Som de la companyia Amantis a FiraTàrrega 2014.

Teatre Tot Terreny és una companyia fundada el 1996 amb un bagatge d’espectacles, tant en el camp dels adults (Absenta, Informe per L’acadèmia, L’ós i El cant del cigne, Helena), com infantils (Roda, Roda…Poesia), adolescents (Antologia per joglars) i animació al carrer (El general Bum Bum).
Durant tots aquests anys de treball, de mica en mica, s’han anat decantant per un teatre de creació pròpia i col·lectiva, que d’alguna manera aporti a les seves produccions una forma de pensar i entendre el teatre com un procés artesanal.

Teatre Tot Terreny i la directora i dramaturga Lali Álvarez s’uneixen per tirar endavant la posada en escena de Ragazzo.

Agraïments: Haidi Giuliani, Giuliano Giuliani, Elena Giuliani, Teresa Garriga,Dani Lagartofernández, Agnés Mateus, Sergi Gutiérrez, Diana Pla, Ignasi Álvarez, Anna Gonzalvo, Viky Benítez, Marisol Casas, Txus Martínez, Francesca Mascetti, Vanesa Rise, Eloise Barighini, Andre de Lotto, Guido Ramellini, Ida Mauro, Katia Bosco, Dario Ferraro. I un agraïment especial al grup Zoo per deixar-nos fer servir la seva música en escena.

Durada: 90 minuts
Espectacle en català
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla

Anticipada: