fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Primeres Connexions…

Primeres Connexions… és un experiment que consisteix a crear un diàleg corporal, sense paraules, entre un ballarí resident a Londres i una ballarina resident a Barcelona, on el llenguatge de comunicació serà només el moviment. Aquesta comunicació es farà a través d’una videoconferència.
Els participants improvisaran guiats per una veu en off sense tenir cap mena d’informació sobre el fil conductor del projecte. S’animarà, provocarà i convidarà els participants a expressar, respondre i/o posicionar-se sobre tot un seguit de reflexions fetes al voltant d’un eix central.
La temàtica d’aquest eix central no serà publicada perquè els participants no es coneixen ni tampoc saben a què s’exposen. L’única informació que tenen és que es comunicaran a través d’una videoconferència amb un ballarí de l’altra ciutat i que respondran a un seguit de preguntes en moviment.

L’esdeveniment es dividirà en: presentació dels participants, qüestionari-discussió en moviment, reflexió final i posada en comú verbal. La durada aproximada es calcula que serà d’entre una hora i mitja i dues hores.

Idea original: Marina Saura
Ballarins: Elisenda Selvas i Dimitris Politis
Producció tècnica Barcelona: Xavier Mitjans, Marc Olivella i Lluís Castel
Producció tècnica Londres: Alex Anzemberger
Producció executiva: Marina Saura
Disseny gràfic: Paola Furlan
Fotografia: Francesco Caiazza, Gala Sicart i Paola Furlan
Vídeo: Pep Guasch i Vera Hochkofler

Espai Londres: Trangallan, 61 Newington Green, Londres, N16 9PX
Espai Barcelona: Nau Ivanow, Hondures, 28-30, 08027 Barcelona

MUTIS
Primeres Connexions… és el primer projecte de MUTIS, una plataforma participativa de comunicació entre les comunitats de les arts escèniques contemporànies de Londres i Barcelona. El seu objectiu és crear un canal de comunicació per parlar i construir accions culturals entre els professionals d’ambdues ciutats. També pretén presentar artistes, companyies, espais i festivals de cada ciutat i publicar recursos útils per a la promoció, investigació i/o divulgació d’espectacles.

MUTIS es troba en fase de desenvolupament i està en evolució constant. De tota manera i com a plataforma participativa MUTIS té l’esperança de ser modelada pels professionals. S’intentarà implementar un sistema d’actuació en què els professionals siguin escoltats i crear accions d’acord a les seves necessitats, amb la plataforma com a eina de treball.

www.mutis.cat
@mutisitum
facebook
www.tea-tron.com/mutis

Agraïments: Alina H. Dheere, Betty Janer, Carme Olivella, Eduard Llorens – Telenoika, Eva García – Transformas, Alesandra Scapin – Furtherfield, Jonathan Banatvala, Maurizio Vaccaro, Mikel Mas – Cornelius Films, Nuria Marquès – Hangar, Pau Cata – CerrCa, Paula Roush, Philip Sanderson, Pollie Barden, Ramon Rovira, Roser Cots, Sergi Raya – Harmonicus, Sergio Marcovich – La Virgen, Xavi Mitjans – Solucions Audiovisuals i molt especialment, a tot l’equip que ho ha fet possible. Milers de gràcies a tots!