fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Primavera Fotogràfica

Del 10 al 29 de maig. De 17 a 21 h

Primavera Fotogràfica

Inauguració: divendres, 10 de maig. 20 h 

 

Aquesta bienal internacional organitzada pel departament de Cultura de la Generalitat compleix 12 edicions seguint el model iniciat el 1982: un certamen obert a qualsevol iniciativa al voltant de la fotografia. Per aquest motiu, entre els programadors s’hi troben tant museus, galeries d’art i centres culturals com bars i cafès, escoles i espais associatius, amb 274 exposicions i activitats i més de 800 autors.

La Nau Ivanow presenta: "Caras de Barcelona", d’Annette Stössel i Cristina Raso, i "Desolación",  d’Ángela L. Mosquera.

 

 

"Caras de Barcelona"

Annette Stössel i Cristina Raso

 

”Quan passegem pels carrers de Barcelona, ens creuem cada dia amb persones de les quals no sabem ni en sabrem res. En una ciutat gran i cosmopolita com Barcelona no ens ”aturem” ni ”observem” el que tenim al voltant. En aquest projecte proposem a l’espectador ”aturar” i ”observar” la gent que trobem pels carrers de la ciutat.

Cada fotografia és un instant en què hem interromput la vida d’un vianant que s’ha aturat per deixar-nos captar el seu misteri en una imatge.

L’exposició va acompanyada de projeccions on es pot veure com s’han realitzat les fotografies i de quina manera reaccionen les diferents persones que hem retratat.”


 

 

"Desolación"

Ángela L. Mosquera

 

”Las ruinas del trabajo son la evidencia de la explotación y el abuso que hacemos de la naturaleza. Como si al operar un cirujano dejase la herida sin suturar, así el ser humano deja sólo un desierto desolado, tierra en carne viva. Aquí hubo vida, pero ya no la hay. El trágico paisaje ofrece una belleza que la artista desvela. Es la ausencia de vida lo que estremece. Y esa ausencia de vida nos lleva a nuestro ser interior, a nuestro desierto ético, a nuestra desolación moral. Es ”lo que nos dicen las cosas que un día fuero”, en palabras de María Zambrano. Y nos hablan de nuestra depredadora relación con el entorno y con nuestro ser más íntimo. Así que la propuesta ética y la propuesta estética se fusionan, unifican nuestro ser social y nuestro ser individual.”