fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Popol se ha ido

Escrit i interpretat per Juan Ayala i Tamara Fernández
Dirigit per Katrina Bugaj

SINOPSI
La doctora Indre Kaprovich ens porta a escena el seu últim i més apassionant cas: el pacient ha viscut molt temps en un somni; tot i que està despert, no podia organitzar els seus pensaments ni els seus records. Aquesta representació és la culminació de la seva teràpia. Després d’avui, haurà recuperat el contacte amb la realitat, aconseguirà destriar entre el que somia i el que veu, entre el que imagina i el que viu.
Popol era faroner. Ara han mecanitzat el far i ell ha perdut la seva feina. Iris, la noia que regenta el restaurant del costat, s’ha quedat sola, Popol ha marxat.

Juan Ayala
Estudia creació dramàtica i tècniques de mim corporal a París i completa la seva formació a Londres. A més, és arquitecte per la Universitat de Madrid i estudia instal·lació a la Universitat de Belles arts de Ginebra, on passa un any mentre que acaba la carrera d’arquitectura. Estudia dibuix al natural en el Círculo de Bellas Artes de Madrid. La seva formació teatral també inclou curs de creativitat de circ amb Nuyeng Lang i creació de titelles amb José Luis Luque.
Ha treballat com a director i dramaturg en els espectacles Lázaro, Ballet Geométrico, La Cuerda, Mecanism@, Astuntxiri Show, The Gravity Project, Dkeden_t i Siempre se me olvida algo.
Dirigeix, escriu i interpreta Simultáneo, inauguració del pavelló espanyol a la Biennale di Architectura de Venezia 2004.
Com actor, ha treballat en diversos espectacles a Barcelona, Anglaterra, París i el Marroc.
Entre els seus treballs com a escenògraf figuren: Call Center (2007-2008), Genius (2009) i Attention Peinture Fraiche (2006).
Pel que fa a la docència, Juan ha impartit tallers de creació dramàtica en diferents llocs (el Marroc, Anglaterra, Atenes, Bilbao, Galícia, Màlaga i Barcelona).

Tamara Fernández
Es forma des de molt jove (11 anys) en escoles com Cuarta Pared, Corazza i Cristina Rota, a Madrid. Més tard, estudia vers i interpretació a la Companyia Nacional de Teatre Clàssic. Forma part de la companyia YA ESTÁ BIEN!, a Madrid, amb la qual representa Morir…o no?, adaptació de l’obra de Sergi Belbel. En cinema treballa en el migmetratge Make a joint i en diversos curtmetratges.
Al mateix temps, es llicencia en Psicologia per la Universitat Autònoma de Madrid.
El 2007 es trasllada a Barcelona on treballa amb la companyia L’altre Ballet Nacional de Moscou, amb la qual representa Antígona, de Sòfocles, per Catalunya. Forma part de la companyia Loca Teatre a Barcelona i participa com a locutora del programa de Ràdio Ciutat Vella Cuarto Cuarta.
A més, Tamara és música, toca el violí, la guitarra i és vocalista del grup Fratelli Briganti.

DeCollage
El 2004 és funda DeCollage, grup dedicat a la creació dramàtica. Música, mim, acrobàcia, text i il·luminació són els ingredients que donen forma a les seves produccions.
DeCollage és el resultat de la col·laboració de diferents artistes en diferents moments de la seva història. Més que una companyia de teatre és un espai d’intersecció on el treball de cada col·laborador completa el dels altres. Fidels al seu compromís amb la creació, els membres del col·lectiu realitzen conjuntament tot el treball, en una mena de contínua assemblea. D’aquesta manera es comparteixen els rols d’actor, director, músic o coreògraf.
Des de la seva fundació, pel col·lectiu han passat persones de procedències molt diverses, tant geogràfiques com artístiques, actors nascuts a Madrid, Barcelona, París, Galícia; mims vinguts de Mèxic i l’Uruguai, titellaires del País Basc, acròbates d’Anglaterra, músics del Japó, un cantant líric de Bèlgica i un pianista italià.
En els seus espectacles Colectivo DeCollage ha traslladat el teatre a espais “no escènics”, com a Simultáneo, Bienal d’Arquitectura de Venècia; Danza geométrica, Instituto de Ingenieros Industriales de Madrid; Siempre se me olvida algo, Colegio de Arquitectos de Madrid; Mecanism@, Fundación Lembranza, Lugo; Dkeden_t, que va ser el primer espectacle per a sala, seguit d’Estás despierto i Popol se ha ido.

Durada: 60 minuts aprox.
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla
Entrada: 12€ / Amics de la Nau: 10€