fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

OFF Concurs Maria Canals

OFF Concurs Maria Canals
Dijous, 18 de març. 21h
Espai Blau

Entrada gratuïta


Off Concurs Maria Canals

El Concurs Internacional de Música Maria Canals, fundat l’any 1954 per la pedagoga i concertista Maria Canals i el seu marit, l’escriptor Rossend Llates, és el degà dels concursos de música a Espanya i un dels concursos musicals més prestigiosos del món.

Del 13 al 26 de març, es reuneixen al Palau de la Música Catalana alguns dels joves amb més talent de la interpretació musical de tot el món. Durant aquests dies, un total de 91 pianistes de 26 nacionalitats diferents participaran al Concurs i oferiran concerts per tota la ciutat en el marc de l’Off Concurs.

El Concurs ofereix als guanyadors, elegits per un jurat internacional, importants premis econòmics i una gran quantitat de recitals i concerts amb orquestra per tot el món. Organitza a Barcelona les branques de piano, que celebra anualment, i les de violí, cant, violoncel, música de cambra, guitarra, percussió i flauta, que celebra periòdicament.

Off Concurs 2010
Seguint la línia encetada fa dos anys, el Maria Canals vol aprofitar l’estada a la ciutat de tants pianistes de prestigi per acostar la música de piano als ciutadans, i arribar així a tot tipus de públic.
Quan els concursants deixen de participar, se’ls proposa que ofereixen concerts en diferents punts de la ciutat, adreçats a escoles, institucions públiques, entitats, etc. La Nau Ivanow acull per segona vegada un d’aquests concerts de piano.

En el marc de l’Off Concurs 2010 i amb el lema “Toca’m, sóc teu!”, es repartiran un total de 21 pianos de paret per l’espai públic de Barcelona, perquè tothom que vulgui els pugui tocar i gaudir. Espais verds, places i carrers configuren el marc d’aquesta acció en què els protagonistes són els ciutadans.
El dia 16 de març, el Maria Canals i l’Àrea de Medi Ambient de Barcelona celebraran simultàniament la festa “Primavera i Música” en 10 parcs de la ciutat, per tal que els escolars puguin gaudir de la seva música i tocar-los.
El Parc de la Pegaso és un d’aquests espais verds on se celebrarà la festa.

www.mariacanals.org