fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Obaga

A Llobarca, un petit poble del Pirineu pròxim a la frontera, no sembla pas que hi hagi gaire vida més enllà del bestiar, el turisme rural i les partides de botifarra.El Tomàs de cal Mostatxo viu immers en un anar tirant, fins que gairebé sense voler-ho acaba deixant de banda durant uns dies les vaques i enceta una nova faceta tractant amb traficants del rang més alt, carrabiners corruptes i periodistes xafarders per tal d’alliberar la noia que estima i aclarir, de passada, un cas que ha portat massa mala maror al poble.

Dramatúrgia: Aina Tur, a partir de la novel·la Obaga, d’Albert Villaró
Direcció: Ester Nadal
Actors: Maria Bosom i Joel Pla
Músic: Lluís Cartes
Disseny d’il·luminació: David Bofarull
Tècnic d’il·luminació: Jan Tomàs
Disseny de vestuari i escenografia: Torb Teatre

Albert Villaró
Nascut a la Seu d’Urgell el 1964, va estudiar Geografia i Història i va treballar com a arxiver a la Seu. Actualment és el Director del Departament de Cultura i Turisme del Comú d’Andorra la Vella. Ha publicat les novel·les La selva moral, Els quatre pilans, Les ànimes sordes, Obaga, L’any dels francs, Blau de Prússia (Premi Carlemany 2006), La primera pràctica i L’escala del dolor.

Autor contemporani del Pirineu, Villaró és un bon coneixedor d’aquest territori i de les seves gents. La seva literatura és un retrat de la vida pirinenca, de l’imaginari col·lectiu d’aquesta zona. Un retrat fet amb humor, amb ironia, però sense caure en els tòpics i estereotips als quals estem tan avesats quan es parla de la vida a muntanya.

Torb Teatre
Companyia fundada a la Seu d’Urgell pels actors Maria Bosom i Joel Pla, neix fonamentalment d’una motivació primària: el lligam que ens uneix a un territori, el de l’Alt Pirineu Català; és a dir, el nostre vincle amb un paisatge, amb un imaginari col·lectiu, amb una manera de fer; en definitiva, amb un tros de terra. Partint d’aquesta base, el nostre objectiu principal és crear espectacles de teatre professionals que es nodreixin d’una temàtica pirinenca i en què participin artistes vinculats al Pirineu. Volem que els nostres projectes siguin el resultat d’un procés de col·laboració i creació artística en què conflueixin diferents disciplines, llenguatges i sensibilitats. Les obres produïdes per Torb Teatre es representaran en primer lloc als territoris pirinencs, sense distinció d’idioma, geografia o país. D’aquesta manera pretenem contribuir al desenvolupament cultural i artístic d’una zona sovint castigada per mancances pròpies dels llocs muntanyencs, així com també crear un cercle pirinenc de teatre transfronterer estable i de qualitat. Volem també que els nostres espectacles es puguin veure a tot el territori de parla catalana, per tal de donar a conèixer la cultura pirinenca, lliure de tòpics i estereotips, a tants indrets com sigui possible. Així pretenem contribuir a la riquesa cultural i artística catalana. En aquest sentit, creiem que l’art local pot i acostuma a esdevenir l’art més universal. De la suma d’aquests objectius, i sense oblidar en cap moment la motivació primària de la qual parlàvem al principi, neix el nostre primer espectacle: Obaga.

[facebook]
[goteo.org]

Durada: 1h 20 minuts
Preu: 12€ / Amics de la Nau: 10€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla