fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Nits dels Museus – Blau

La Nau Ivanow porta Blau al Centre d’Art Contemporani de la Fabra i Coats en el marc de la Nit dels Museus que se celebrarà el 21 de maig i que enguany vincula les Fàbriques de Creació i els museus. L’espectacle es podrà veure a les 19.30, 21 i 23.30 h.

La Nau Ivanow ha fet un pas endavant en el projecte de suport a les arts escèniques: acollirà dues companyies residents que disposaran de tots els recursos per créixer i internacionalitzar-se. No es tracta d’ajudar a coproduir espectacles, sinó d’acompanyar, facilitar i fer recerca de tots els recursos necessaris perquè aquestes companyies desenvolupin les seves creacions, formant-se amb directors i creadors internacionals o facilitant-los l’accés a festivals i circuits.

El primer resultat d’aquest treball conjunt és Romeu i Julieta, a càrrec de Projecte Ingenu, que es presentarà l’11 de maig a La Seca.

Projecte Ingenu neix el 2013 d’un grup de joves acabats de sortir de l’Institut del Teatre que comencen a detectar la necessitat que no només el «mercat laboral» governés les seves carreres professionals. És un grup d’investigació pràctica sobre el fet teatral, amb la voluntat de compaginar el treball professional amb l’evolució personal i la investigació permanent d’un model possible d’actor contemporani.

Han pogut compartir espai de treball amb diferents col·lectius d’adolescents, dues experiències satisfactòries en aquesta línia: Hamlet, amb un grup de 15 adolescents tarragonins que van fer un seguiment de la creació i van poder actuar al seu costat en dues funcions, i Blau, la culminació d’un procés de creació durant un mes sencer al voltant del problema de la immigració a la Mediterrània.

El resultat d’aquest últim procés és una peça de creació col·lectiva feta per adolescents de l’Institut Martí i Franquès. Es podrà veure al Centre d’Art Contemporani de la Fabra i Coats en el marc de la Nit dels Museus que se celebrarà el 21 de maig i que enguany vincula les Fàbriques de Creació i els museus. Creació&Museus

Blau és una peça teatral breu fruit d’un treball de creació dut a terme durant tot el juliol de 2015 entre l’Institut Martí i Franquès de Tarragona i la Nau Ivanow. La peça, de 20 minuts, és una reflexió sobre el mar Mediterrani com a pont de diàleg entre cultures o frontera entre països. Va estar tutelat per Marc Chornet, Neus Pàmies, Mercè Sardà i Projecte Ingenu, i impulsat per la Nau Ivanow. Tots els textos de la peça són fruit d’aquest treball de creació, que inclou música, cant, textos i moviment. Van formar part del repartiment 8 adolescents d’entre 13 i 17 anys: Clàudia Romeo, Sara Gascón, Emma Clarke, Pol Guash, Ana Nieto, Luisa Benítez, Arnau Dols i Martí Garcia.

Aquella primera experiència va formar part de la fase pilot de la gestació d’una futura companyia de teatre d’exigència i compromís professionals integrada per adolescents. El seu propòsit és difondre el teatre modern i contemporani entre els adolescents i propiciar espectacles on s’hi sentin identificats en temes, problemàtiques i estils, però també, i sobretot, en l’edat dels actors que hi treballen. Per tal de garantir la qualitat de les produccions, els joves actors han d’estar acompanyats per professionals de l’escena acreditats que treballin amb el màxim compromís artístic: directors, dramaturgs, il·luminadors, escenògrafs, etc. El primer resultat, Blau, es va representar al Castell de La Nou de Gaià (juliol de 2015) i al Foyer del Teatre Tarragona (novembre de 2015). 

Entrada lliure
Horari:
19.30, 21 i 23.30 h
Durada: 20 minuts

En col·laboració amb la Nau Ivanow dins del programa Creació&Museus, que vincula museus i Fàbriques de Creació de Barcelona.