fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘Música i paraula (o tres instruments i una veu)’

Dilluns, 1 de desembre. 22h. ÚNICA FUNCIÓ.
‘Música i paraula (o tres instruments i una veu)’
Recital de poesia i música amb Toti Soler, Joan Ollé, Lluís Cartes i Marc Prat
Entrada: 10€
Amics de la Nau Ivanow 50%: 5€
Club
TR3SC:: 2×1
Estrena a Catalunya de l’espectacle
‘Música i paraula (o tres instruments i una veu)’

El director de teatre Joan Ollé llegeix a escena els seus propis textos, extrets dels seus articles periodístics i de les seves col·laboracions al programa de Catalunya Ràdio ‘El cafè de la República’. Una sòbria i quotidiana posada en escena envolten les paraules improvisades d’Ollé, qui escull sobre l’escenari el repertori poètic de cada representació.

Però per aquest escenari també desfilaran alguns fantasmes, com ‘Aiguamarina’ d’Ovidi Montllor o els versos de Rainer Maria Rilke, Joan Maria de Sagarra o V. A. Estellés. La música correrà a càrrec del compositor i intèrpret Toti Soler, acompanyat pel percussionista Lluís Cartes i el contrabaixista Marc Prat.
Tot, sota l
a direcció artística d’Ester Nadal.Producció:
Escena Nacional d’Andorra
Espectacle estrenat el 9 d’octubre de 2008 al Teatre de Les Fontetes del Comú de La Massana (Principat d’Andorra).

"Fa calor, Espanya és campiona d’Europa i a Madrid tot sona una mica més català. A sota de casa, el Paradís; hi dinem, al paradís. Entre fum de Ducados i soroll de glaçons, el Joan desplega un full i em llegeix les paraules que dijous trobarem a la contraportada d’un diari. Parla del Mario, també del Jaume… dels amics.  I sé que sóc molt afortunada.

Sé que sóc molt afortunada quan després d’un assaig tornant cap a casa, amb el Toti i el Joan, el cotxe del Lluís és l’escenari per creure que el millor lloc per viure és una amable, una trista, una petita pàtria; entre dues clarors, de comerços antics robada a Vicent Andrés Estellés.

No Ovidi, no, la Teresa no tenia raó. Els reis d’orient sí que existeixen, m’han portat les peces que avui apareixeran al calidoscopi. Una guitarra, un contrabaix, percussions, una taula, un cartró de Ducados, el soroll dels glaçons, paraules que altres ja han escrit i fulls en blanc a punt per les paraules que només es podran escriure avui, aquí." (Ester Nadal)