fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Mostra Estrena’t

Dos espectacles de l’ESTRENA’T que es representen a la Nau Ivanow. Estrena’t és una mostra de teatre, dansa i música del Centre Cívic Casa Groga, que pretén promocionar, fomentar i donar oportunitat als grups emergents de la ciutat de Barcelona, oferint als guanyadors una vida d’accés a les sales comercials de la ciutat.

[Centre Cívic Casa Groga]

Nelma – One Woman Show
Creació, dramatúrgia i interpretació: Catarina Vieira
Texto: Catarina Vieira, Cláudia Lucas Chéu i Lívia Lucas
Col·laboració artística: Jessica Sowerby
Participació musical: Lívia Lucas, Marta Mattotti i Christophe Daudi

SINOPSI
“Yo tenía una amiga en la escuela que se jactaba de tener una agenda donde escribía los nombres de los chicos que ya había comido. Tenía 15 años y se llamaba Nelma.”

Aquest espectacle d’stand-up comedy/cabaret presenta les aventures de Nelma, personatge polèmic que diu el que les dones pensen i fan, però, que moltes vegades no tenen coratge de dir públicament, i el que els homes no volen escoltar, però saben que és veritat. Nelma és la bad girl que totes som o volem ser, en l’escenari de les relacions fugaces contemporànies.
És un discurs que enfoca amb humor els estereotips, els moralismes, els sexismes, els feminismes: els nous, els vells, els impossibles, entre talons alts i sostenidors que cremen cremant
Nelma – One Woman Show va sobre l’amor i el sexe en els temps del capitalisme salvatge. Sobre les relacions al límit i sobre sobreviure, però de les quals no sempre se surt indemne.

Catarina Vieira (Portugal, 1983)
Llicenciada en Formació d’Actores a l’Escola Superior de Teatre i Cinema (Lisboa). Es va formar amb Antonio Fava (Commedia dell’Arte) i Robert Castle (Método Lee Strasberg). Va fer el primer any de la Diplomatura en Teatre Físic i Mim Corporal Dramàtic a MOVEO- Escuela Internacional de Mimo Corporal Dramático (Barcelona).
Va crear, en col·laboració amb Solange Freitas, Lá e Cá (2007), vencedor del Proyecto Jovens Artistas Jovens (organización de CCB); Lá e Cá-rascunhos, per al Serralves em Festa (Porto); Lá e Cá-aparições, per al Festival Internacional de Marionetas 2007 (Porto); Temporária (2010), presentado en CCB; Fora de Jogo (2011) i O Festim–do fim das coisas nada sabemos (2012).

[facebook]

Durada: 45 minuts


T’en fais pas! Viens à Montparnasse!
Cia. Roda Fetilleres
Dramatúrgia i interpretació: Cristina Canudas
Composició musical i violoncel·lista: Marçal Ayats
Il·luminació: Joan Antón Blancher i Jordi Canudas
Disseny gràfic: Jordi Diaz
Fotografia: Xavi Torrent
Producció: Aloma Vilamala
Disseny web: Edgar Riu

SINOPSI
Kiki de Montparnasse va ser la musa del París dels anys vint. Va inspirar Man Ray, Francis Picabia, Jean Cocteau o Ernest Hemingway, entre molts altres. Kiki recordarà la seva època daurada en un moment en què la seva vida ha fet un gir de 180 graus i es troba molt lluny del seu paper protagonista en la història cultural del període d’entreguerres. Radiant, esverada i coqueta; decadent i destruïda, Kiki contrasta el seu passat i el seu present. Ho fa acompanyada d’un violoncel, el mateix instrument en què la va transformar Man Ray en una foto que ja ha passat a la posteritat.

T’en fais pas! Viens à Montparnasse! és un projecte que neix de la inquietud creativa de Cristina Canudas, ideadora i actriu de l’espectacle, que torna a la seva Catalunya natal després del seu periple per Madrid, on ha representat Antígona a la sala Cuarta Pared, entre d’altres espectacles madrilenys. Compta amb el violoncel·lista Marçal Ayats, cap de la secció de violoncels de l’Orquestra  de Cambra l’Atlàntida de Vic i col·laborador de la companyia de dansa Bebeto Cidra i component dels grups ViolinaFolk, Viotrònica i Joana Serrat.

Roda Fetilleres és una associació de dones creadores que, des de fa tres anys, pretén mantenir l’esperit col·lectiu, de creació i de llibertat de les rodes fetilleres, reunions secretes on es duien a terme rituals, compartint la llibertat clandestina. Roda Fetillera vol retrobar l’essència de la seva identitat, el fet de ser dones, joves i creadores.

[www.rodafetillera.com]

Entrada: 10€ les dues obres
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla