fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Mostra dels Cívics: Ninis, La Trilogia Divina

Espectacle guanyador del Mostra’t. La Verge Maria i Sant Francesc d’Assís són dues estàtues de fusta. Fa més de 160 anys que es troben tancats dins una església. El món a fora ha canviat però l’única que ho sap és la Verge, que surt un cop l’any en processó. Verge i Sant conversaran sobre la vida i la fe dels humans i tot allò que ells, com estàtues que són, no poden fer… O potser sí? Tot és possible si creieu en els miracles, és clar.

[Mostra dels Cívics]

Cia. Els Ninis
Guió:
Marc Torrecillas
Direcció: Rafaela Rivas
Disseny de vestuari: Unai Cores
Música: Carlos Martinho i Monsieur Cactus
Vídeo: Jofre Blesa i Xavier Pijuan
Intèrprets: Xavier Juclà i Laura Palmero
Intervénen Marc Torrecillas com a Mossèn Ramon i Rafaela Rivas com a Àngels Prega
**Amb la col·laboració de l’Estudi Nancy Tuñón i la Cereria de l’Eixample

Marc Torrecillas
El pare del Projecte ha estudiat Batxillerat Artístic i Disseny Gràfic a l’Escola d’Art Pau Gargallo de Badalona. Durant anys ha treballat com a dissenyador gràfic. També és il·lustrador, caricaturista i ninotaire.

Ha realitzat diferents cursos de dramatúrgia amb Jordi Oriol, Helena Tornero, Ricard Gàzquez, Mercè Sarrias i Pau Miró a l’Obrador de la Sala Beckett, i també a l’Ateneu Barcelonès amb Toni Cabré.

Des del 2007 que va escriure la seva primera obra no ha parat. Actualment escriu moltes peces breus i ja n’ha estrenat moltes a diferents espais de Barcelona on fan Microteatre. El 2016 ha donat el salt a Madrid amb Maestro, una peça breu estrenada a Microteatro por Dinero, i també té en projecte escriure una peça llarga.

Alguns dels seus textos per ordre cronològic són Constantinopla (peça breu), Missatge Terra-Lluna (peça breu per al Festival Píndoles) i Valkiries (peça breu per a Microteatre Barcelona) el 2015; With or without you i Ninis (peces breus per a Miniteatres) el 2014; Villancicos (peça breu per a Miniteatres) i Invasió de l’espai (versió llarga) el 2013; Invasió de l’espai (peça breu de l’obra Catàstrofes, estrenada a la Sala Beckett i representada després a Porta4) i Supernormal el 2012; Perfecte, el 2010; Anna i L’últim refugi (coescrita amb Guillem Escriche) el 2009; L’autèntica i vertadera llegenda de Sant Jordi el 2008; Tot bé, gràcies i Una núvia impresentable el 2007.

Facebook
Twitter: @TorrecillasMarc

Els Ninis
Vam néixer gairebé per casualitat el mes de març de 2014. El “destí” va fer que ens trobéssim quatre mig desconeguts per treballar plegats en un espai de microteatre i presentar junts Ninis, la primera part de la nostra actual trilogia. En aquell moment no sabíem, ni tampoc ho preteníem, arribar on som ara, però després de l’esforç i la il·lusió de totes les parts implicades (i per què no dir-ho, també per l’èxit de la peça), vam decidir donar continuïtat a la nostra petita història. Va ser així com mesos més tard ja teníem entre mans la segona part Ninis II i una mica més endavant Ninis III.

Gràcies a “Déu”, o millor dit, a la perseverança i les ganes de la companyia, hem actuat a diferents indrets de Catalunya, a Festivals de Microteatre, albergs, terrats, adoberies, festes majors, places de pobles perduts enmig de la muntanya i fins i tot dins una autèntica capella.

Els “miracles” i la feina ben feta ens han dut a guanyar el Premi Mostra’T 2015 atorgat pel jurat de la Sala Sandaru de Barcelona, un premi que ens ha donat l’embranzida per continuar endavant i encara amb més força. Dos anys més tard presentem la versió definitiva de Ninis, La Trilogia Divina, una petita obra feta amb molt d’amor, l’amor que sentim pel teatre i per les coses ben fetes, siguin de la mida que siguin. Com a companyia creiem i apostem per un teatre alternatiu a qualsevol obstacle que impedeixi fer i gaudir d’aquest art, i celebrem totes les iniciatives que permeten que el teatre tingui el sentit pel qual va néixer, per ésser presentat davant del públic. Esperem que aquesta fe que tenim en la humanitat no s’apagui i que puguem continuar fent miracles pels segles dels segles “AMÉN”.
#CreiemEnElsMiracles

www.facebook.com/elsninis

Durada: 50 minuts
Espectacle en català
Entrada: 8€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla

Anticipada: