fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Mirades venecianes

‘Mirades venecianes’
Pau Vinyes i Roig – fotografia
Del 10
de setembre al 7 d’octubre
Inauguració: 10 de setembre, 19h
Sala Màquines

Entrada gratuïta
‘Mirades venecianes’

"S’ha convertit en un parc temàtic, però Venècia encara manté part de l’encís que en èpoques pretèrites extasiava els viatgers. Ara, una forma de visitar-la pot ser a partir de Faula de Venècia, l’aventura de Corto Maltès a la recerca de la clavícula de Salomó, on Hugo Pratt, el viatger que va crear un alter ego de paper amb patilles i arracada, es deixa portar per la seua passió pels missatges críptics i la francmaçoneria.
La Venècia de Pratt/Corto es presenta amb una mirada especial que va molt més lluny de carrerons i canals per endinsar-se en l’aventura imaginària. S’ha publicat una guia secreta basada en l’obra de Pratt, però crec que no és necessària, es qüestió d’emportar-se l’àlbum sota el braç i, en arribar a Venècia, anar rellegint-lo de tant en tant, aturant-se aquí i allà i deixant que la ficció penetri en la realitat."

[Article La Venècia de Corto Maltès, extret del bloc "Enceneu els llums!"

Pau Vinyes i Roig (Barcelona 1964) és llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. S’ha dedicat durant anys a fer d’educador social. Viu al barri de Sant Andreu de Palomar, on sempre ha estat implicat en la seva vida associativa. Va ser redactor en cap de la revista veïnal Sant Andreu de Cap a Peus, on segueix col·laborant, així com a Carrer, editada per la FAVB. És vicepresident del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias i ha col·laborat amb l’Institut Ramon Muntaner i d’altres centres d’estudis de Barcelona.

És membre del Grup Fotogràfic Nièpce de Saint-Víctor, de Sant Andreu de Palomar, des de la seva fundació, el 1991. Dins d’aquest grup ha realitzat exposicions fotogràfiques col·lectives i individuals, com la dedicada al fotògraf andreuenc Tomàs Fàbregas, "Mirades Fabrils" (sobre l’antiga fàbrica Fabra i Coats), "Irlanda" (fruït dels seus viatges a aquesta illa el 1994 i 2005), "Tempus Fugit"…

És coautor de 25 anys de l’Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar (1996); Sant Andreu de Palomar, més que un poble (1998); Una mica d’història. Com es passava abans el temps a Sant Andreu de Palomar (1999), i Sant Andreu de Palomar i La Sagrera. Com era i com és (2009). L’any 2007 publicà Pere Heredero, una vida versallesca. Entrevista a un andreuenc de soca-rel. El seu llibre més recent és Visca la República! Joaquim Ventalló, periodista, polític, poeta i traductor.

Hi col·labora: Photosagrera