fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Mercat del nen treballador

Dimarts 13 i dimecres 14 de gener. 18.30h
‘Mercat del nen treballador’
Entrada gratuïta (cal confirmar l’assistència al 93 5722200 o 93 3407468)

‘Mercat del nen treballador’ és un espectacle produït per Edúcats i patrocinat per la Fundació Intervida, que compta amb la col·laboració de la Nau Ivanow.

S’integra dins d’una campanya de sensibilització, que sota el títol Do it Yourself que no lo haga un niño, pretén fer d’altaveu dels 218 milions de nens i nenes treballadors que encara hi ha al món.

Com si es tractés d’una fira de mostres, l’espectacle és un recorregut per les diferents tipologies d’explotació laboral infantil (mineria, prostitució, nens soldat, fabricants de catifes), on l’espectador pot entendre les raons que provoquen la pobresa que fa que els nens hagin de treballar.

El presentador, com un guia, mestre de cerimònies i agent comercial promociona els seus productes: els nens treballadors. Un viatge abordat amb el tacte que demana un tema tan delicat i, al mateix temps, amb una
certa ironia i, fins i tot, humor que ens allunya del melodrama.

El públic és qui circula per aquesta mena de fira. Les "demostracions laborals" dels nens/personatges, les experiències concretes, es repeteixen per a cada grup. El públic és el personatges d’aquest “show”, representen els Observadors Internacionals: polítics, policies, ministeri de treball, agents de sanitat, Unicef, mitjans de comunicació i turistes.

L’espectacle consta de dos tipus d’interactuació: una primera visió, on, amb escenes individuals, es representen exemples quasi reals de nens explotats; i un segon bloc d’escenes, de grup, intercalades que volen simbolitzar l’entorn, les causes i les opcions de sortida.

dossier [+
www.intervida.org
www.educats.es