fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘Memòries d’Àsia’

‘Memòries d’Àsia’
Corrie Bain – Fotografia
Del 5 al 10 de novembre

Inauguració:
5 de novembre, 20h
Sala Màquines
De dimarts a divendres, de 17 a 21h
Dissabte, de 19 a 21h
Diumenge i dilluns, de 17 a 19h
Entrada gratuïta
‘Memòries d’Àsia’ – Corrie Bain

"La fotografia ha estat per mi una manera natural d’expressió des de la infància i se centra en el simple desig de capturar imatges úniques, íntimes i plenes de color dels paisatges i de les persones en el seu entorn quotidià. És una eina que m’ajuda i em fa estar connectada amb el que m’envolta.
Viure i viatjar a l’Àsia durant dos anys m’ha permès la possibilitat d’observar les vides de les persones d’un altre continent i, a través de l’objectiu de la meva càmera, poder explorar una fascinació persistent de la cultura de l’est.
Les imatges obtingudes ofereixen una visió única de les comunitats remotes d’Àsia i la màxima fusió de pobles, paisatges i cultures diverses que existeixen en el món. Gràcies a un paisatge espectacular o a un retrat, la fotografia viatgera m’ha permès viure la bellesa d’Àsia d’una manera desmesuradament personal. A través d’ella, m’esforço per aprendre del que veig, per entendre millor les diferents formes de pensar i per expressar la meva pròpia interpretació del món. Els meus interessos artístics molt sovint coincideixen amb l’estètica oriental i amb el que la filosofia japonesa anomena wabi-sabi, que significa wabi ?, ‘l’apreciació humil de la senzillesa’ i sabi ?, ‘la floració del temps’ o ‘la bellesa que arriba amb l’edat’."  Corrie Bain

Corrie Bain (1979) va néixer a Escòcia i va créixer a Grècia. Va estudiar una Llicenciatura en Arts en Disseny i Arts Aplicades, especialitat ceràmica, a l’Edinburgh College of Art. Es va graduar el 2003 amb un BA (Hons), i va ser seleccionada per a l’exposició "Nous Dissenyadors", a Londres. Després de graduar-se, va ensenyar a Grècia durant tres anys, abans de traslladar-se a Corea del Sud per investigar la ceràmica tradicional Coreana. Va participar en la Biennal Mundial de 2009 a Corea del Sud, i més tard va viatjar a altres països d’Àsia, com Corea del Nord, Tailàndia, el Japó i la Xina. Durant aquest temps va ser capaç de capturar les imatges que il·lustren l’exposició "Records d’Àsia". Ha exposat la seva obra a Escòcia, Londres, Grècia, Itàlia i Barcelona. Actualment viu i treballa a Barcelona com a artista de ceràmica, mestra i fotògrafa aficionada.

Hi col·labora: Photosagrera
[+ info corriebainceramics.com