fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Massa tard per ser pessimista

Massa tard per ser pessimista és un espectacle que reflexiona sobre la solitud en companyia i mostra la societat on vivim i l’individualisme cada cop més ferotge. El món ha estat devastat, ja no queda res, tan sols un paisatge desolat, gelat, fred. En aquest paisatge solitari només apareix una noia, la Nàdia, que recorda la seva vida anterior en una ciutat envoltada de gent.

Massa tard per ser pessimista és una creació teatral d’investigació a partir del cos com a eina física, emocional i intel·lectual, on la paraula s’encarna en l’espai escènic i l’expressió de l’actriu. La música, l’espai sonor i les imatges són una part imprescindible de l’espectacle.

Massa tard per ser pessimista és un viatge multidisciplinari que pretén reflectir la desorientació i la incertesa que sent l’ésser humà arrelat a aquesta societat tecnòcrata occidental en què vivim i, a vegades, tan sols sobrevivim.

Cia. Susanna Barranco
Creació: Susanna Barranco
Direcció: Susanna Barranco i Cristina Lügstenmann
Dramatúrgia: Susanna Barranco i Laura Freijo
Textos: Laura Freijo
Actriu: Susanna Barranco 
Composició musical: Melodonia
Músics: Cristian Mira, Miguel Bouroubat i Pere Codina
Veu en off: Imma Colomer
Escenografia i vestuari: Cia. Susanna Barranco
Videoprojeccions: Pere Codina
Llums: David del Olmo
Fotografia: Marc Bartomeus
Assessorament: Sol Picó
Col·laboració: Teresa Urroz
Agraïments: Daphne Malherbe, Pau Roig, Edith Lasierra i Olga Blanco

Susanna Barranco
Creadora multidisciplinària, treballa en diferents àmbits artístics des d’una forta empremta personal. La força visual i argumental caracteritzen les seves creacions i els treballs actorals. Viu la seva professió com una recerca i relació constant amb el món en què transita com a dona. Després d’assolir una sòlida formació al Col·legi del Teatre i un aprenentatge constant, treballa amb rellevants companyies teatrals de Barcelona (Comediants, Marcel·lí Antúnez, Delirio… )
L’any 1999 crea la companyia que porta el seu nom, on treballa en col·laboració amb diferents professionals per dur a terme els seus espectacles. Entre els seus muntatges cal destacar Mossegades (2005) i L’amor no fa mal (2009). És també col·laboradora habitual d’editorials de divulgació com ara Editorial Cruïlla. Ha publicat un poemari, Cràter, i el llibre Digue’m una cosa bonica. En ella, la creació es converteix en una eina de comprensió de la realitat, un bisturí metodològic amb el qual dissecciona la seva pròpia interioritat i la dels altres. La seva obra és sempre íntima i profunda, d’una força seductora estèticament captivadora alhora que intensament reflexiva. Producte de la seva experiència vital, intensitat personal i pulsió creadora, aconsegueix generar moments escènics simbòlics plens de cruesa, carnalitat, sentit de l’humor i sentiments enfrontats, on el patiment i la perplexitat com a dona se solen veure envoltats d’una enorme capacitat de tendresa. Com a documentalista, ha dirigit diversos documentals, dels quals els més representatius són Ferides i Buits.

Cia. Susanna Barranco
Neix a Barcelona el 1999. Des d’aleshores, gràcies a la col·laboració amb diferents professionals, ha realitzat diversos espectacles teatrals: Mousiké (1999), La llave perdida (2001), Estridències (2001), Els bigotis de Dalí (2004), Los poetas de la muerte (2004), Mossegades (2005), Cartes des de Salzburg (2006) i L’amor no fa mal (2009).
La companyia també ha realitzat documentals: Sóc part del teu món (2008), Ferides (2009) i Buits (2011).

[www.susannabarranco.com]
[www.mousike.cat]
[susannabarranco.wordpress.com]
[facebook]
[youtube]

Durada: 1h
Espectacle en català
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla