fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Maduresa

Dissabte, 24 de març. 22 h

Teatre Al-Quds presenta

Maduresa, escrita i dirigida pel palestí Ramzi Maqdisi

Maduresa


Set joves procedents de Palestina, Catalunya, el Marroc, França i els Estats Units reviuen les seves experiències vitals, algunes gens convencionals, viatjant a través d’una porta màgica que els situa en diferents realitats culturals i socials.

Quins són els límits morals i socials de l’actuació de cadascú? Quins judicis emeten? Com varien en funció del temps i de l’espai? El viatge dels joves a través de la vida, l’amor i la mort esdevé alhora un diàleg entre els sentiments, les convencions i la raó. D’aquesta manera, Maduresa ens ofereix una divertida i estimulant radiografia de les tensions i dels conflictes culturals entre les dues ribes de la Mediterrània i, a la vegada, un retrat àcid i punyent de les relacions desiguals entre el nord i el sud.

I tot plegat, amb un domini envejable del llenguatge escènic, de la rèplica àgil i directa i de la tensió dramàtica, plena de petites reflexions i contradiccions, perfectament integrades en l’acció.

“Terres enllà els nens juguen a ser grans,

perquè molts no arribaran a ser-ho.”

 

Teatre Al-Quds 

Són un grup d’artistes de diferents nacionalitats que viuen a Barcelona i que han decidit treballar conjuntament en les arts escèniques.

El seu objectiu és obrir les portes als artistes exiliats, o que han emigrat, i brindar-los oportunitats de feina, mitjans i ajudes per donar-se a conèixer a les associacions i organitzacions locals.

 

Treballen per assolir els propòsits següents:

– Trencar l’estat de desconnexió entre els immigrants i els habitants locals.

– Canviar les opinions preconcebudes tant d’una banda com de l’altra, les quals acaben entorpint el procés d’acollida i acceptació d’aquesta nova col·lectivitat.

– Ajudar a la producció de creativitat dels nouvinguts i exiliats, a través de la seva visió particular.

– Crear una xarxa de comunicació i col·laboració entre els artistes i les organitzacions i associacions interessades.

Teatre Al-Quds 

Jorge-Yamam Serrano 

Ada Cusidó 

Karim Alami   

Rachel Robertson

Abdelfateh Damouh

Adeline Flaun

Ali El-Aziz

Ramzi Maqdisi