fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

M

Una escena, un piló de sabates, una xarranca, un espai de joc on diversos personatges aniran apareixent i ens deixaran entreveure moments de vida, de trobades, de topades… Una nena juga a fer de mama; una mama desbordada per la seva vida professional i per la maternitat busca desesperadament la seva filla. Veus en off de pares, de mares, d’avis, d’àvies; diuen frases que tots hem escoltat sempre, frases fetes que ens han acompanyat, fins arribar a ser el que avui dia som. Una noia es posa al lloc d’una nina dins de la seva bonica caixa; es diu M, un codi en lloc d’un nom. Una dona que vol beure l’etern elixir de la joventut… És horrible i desesperant convertir-se en una dona invisible!
La filla, la mare i l’àvia. Històries que parlen de dones, mares, àvies, nenes, acompanyades per una mirada còmica, de vegades al límit del patetisme fins a l’emoció més íntima. Trobades tragicòmiques, relacions a flor de pell i tensions inevitables, acompanyaran aquestes tres generacions de dones, cada cop que es trobin.

Text i interpretació: Helena Pla
Direcció: Ester Nadal
Música: Lluís Cartes
Espai escènic: Jordà Ferré
Disseny vestuari: Helena Pla
Confecció: Transi Castellano/ Miriam Compte
Disseny de llums i tècnic: Ignasi Solé
Veus en off: Montserrat Carulla i Joan Anguera

Helena Pla
“He escrit M pensant en totes aquelles dones de la meva vida i de les vides d’altres dones que he conegut. És la M de maternitat, de mutació, de maduresa, de menyspreu, de mimetisme, de mirada, de manipulació, de mort…
Volia parlar sense complexos de la dona-nina, d’aquesta obsessió de ser o semblar una mare perfecta, i, com sempre, de la por a la decadència física i també de la por a estimar i a morir. 
Sempre que m’imagino una història, que creo un espectacle, inevitablement em submergeixo en l’univers del meu mestre Lecoq: el joc pel joc, el mimetisme, la transformació i la mutació. Crec que és així també que tots creixem.
Aquest espectacle parla molt del que aprenem durant la nostra infància, de la manera com la transformem al llarg de la nostra vida i del que finalment decidim escollir ser.
M és un sola veu amb moltes cares. Una veu per explicar històries, per visitar sentiments de vegades oblidats i enterrats, per no voler saber qui som en realitat.”

[helenapla.cat]
[antiguaibarbuda.org]
[lluiscartes.com]

Durada: 70 minuts
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50% + 1 consumició gratuïta
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla