fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

LOOP’07 Festival Barcelona

 

Flux Escena Visual

Del 28 al 31 de maig

A partir de les 20 h

LIMBO3

Diumenge, 3 de juny. 17 h

Sessió videojockey amb el grup Triulet i DJ Elefant

 

PAM

Del 28 al 31 de maig

A partir de les 20 h

Alquimia del Sol

mÓNs eFÍmerS

lOOps pAraDIgmàticS

Divendres, 1 de juny. 22 h

Soma Planet+Alquimia del Sol

 

FESTIVAL LOOP’07. Del 23 de maig al 3 de juny de 2007

 

LOOP és el punt de trobada anual per als professionals del videoart en forma de Festival + Fira + Panels. Un projecte dirigit per Emilio Alvarez, Carlos Durán i Llucià Homs.
Festival LOOP
mostra la feina recent de més de 500 artistes a molts indrets del centre de Barcelona.
Fira LOOP
és la primera fira de videoart en la que 45 galeries i distribuïdores mostren els seus darrers treballs.
Panels LOOP
reuneix distingits artistes, col·leccionistes, comissaris i directors de museu i de festivals per debatre sobre diferents aspectes de la conservació, el col·leccionisme, la distribució i les noves tendències del videoart.

LOOP va néixer l’any 2003 per definir la situació d’aleshores i els possibles passos que havia de seguir una disciplina encara jove i poc consolidada.
LOOP vol ser un espai amb repercussió internacional que aplegui els diferents agents del sector. Un punt de referència per fer debats, per entrar en contacte amb les noves creacions i per esbossar noves estratègies de futur entorn de tots els aspectes que envolten la disciplina.
LOOP es configura amb la voluntat de convertir-se en un referent mundial, una plataforma activa de difusió, de creació i de gestió per a tots els aficionats al videoart.
LOOP té lloc a la ciutat de Barcelona durant els mesos de primavera. Són dotze dies de Festival i tres dies de Fira i de Panels.


 

800 artistes. El Festival pretén estimular la creació de programacions de videoart a les diverses institucions, entitats, galeries, centres cívics, sales d’art i diferents establiments comercials de la ciutat. Constituint-se, alhora, com a plataforma de difusió de joves artistes i de propostes emergents.

50 programes comissariats, 20 universitats, 20 festivals internacionals. El Festival acull programes especials seleccionats per comissaris internacionals. Les escoles i festivals implicats en l’ensenyament i la difusió del videoart també són una part important del Festival LOOP, on s’exposa una selecció dels seus millors treballs.
106 espais. Des de museus fins a botigues. Durant dotze dies, el Festival es desenvolupa en diferents espais de la ciutat de Barcelona, omplint-la de la ciutat de peces i de propostes de videoart, i apropant aquest gènere als ciutadans i als visitants de la ciutat. La Nau Ivanow torna a ser enguany un d’aquests espais, on s’hi presenten dues instal·lacions.