fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

L’ombra de Lear

Recerca actoral basada en El Rei Lear de William Shakespeare
Direcció i dramatúrgia: Quim Dalmau
Ajudants de direcció: Ludi Diez i Ángela Corrales
Assessoria de cos i moviment: Cristina Lügstenmann
Il·luminació: Jordi Vallet
Repartiment: Àlex Guix, Monia Presta, Núria Curcoll, Roger Batalla, Toni Soldevila, Xavier Palomino i Sergi Boix

“Et volem presentar un treball de recerca sobre El Rei Lear, de William Shakespeare.
En ser un treball de recerca, sense cap pressió, intenció ni obligatorietat de fer-ne un muntatge, ens hem embrancat lliurement en l’aventura d’aprofundir en els personatges de l’obra i les seves situacions.
Les primeres qüestions que ens van sorgir van ser sobre la maldat aparentment intrínseca d’alguns personatges, sobre la innocent inconsciència d’altres, sobre la fidelitat, sobre el caprici i sobre la dignitat i la indignitat.
Hem jugat a fer-los nens petits, a fer-los nens grans, a anar a fons en les seves passions, la seva bogeria, la seva salut i de pet, ja que així ho marca Shakespeare, cap a la transformació de tots plegats: sigui amb la mort, la bogeria, el suïcidi, la guarició o una barreja de tot plegat.
Les respostes que hem anat trobant i trobarem amb tu al davant te les oferim aquests dies a la Nau Ivanow.
Ens agradaria molt que vinguessis.”. Quim Dalmau

SINOPSI
El Rei Lear decideix dividir en tres parts el seu regne per repartir-lo entre les seves filles i, així, descarregar-se dels deures de l’Estat. Només els demana que cada una li digui qui l’estima més. Les dues grans segueixen el joc, i són recompensades amb la seva part del regne i el matrimoni amb dos ducs. La petita, sincera, li diu que estimarà tant el seu marit com al seu pare. Això provoca la ira del rei i la desterra. El regne queda dividit en dos ducats i la filla petita es casa amb el rei de França, però sense cap possessió. El rei es reserva cent cavallers i anirà vivint d’un castell a l’altre de les seves filles. Però, el comportament del rei no s’adiu amb l’estil de les filles i l’acaben fent fora. D’aquesta manera, el rei es troba sense sostre i només es pot aixoplugar dins una cova.
La filla petita, en assabentar-se’n, fa que les tropes de França desembarquin al regne per restaurar l’ordre romput.

Companyia
No s’han constituït com a companyia, sinó com a grup de treball i de recerca. El projecte va sorgir de l’últim quadrimestre del tercer any en els estudis d’interpretació a l’Escola Nova Eòlia. Van estar treballant sobre diferents personatges de l’obra El Rei Lear i van decidir continuar i fer un recorregut per tota l’obra.
El seu interès no és fer un muntatge sobre El Rei Lear, sinó aprofundir en la recerca actoral sobre els personatges i el seu recorregut al llarg de la peça.

[facebook]
[elreilear.wordpress.com]

Agraïments: Escola Eòlia, Nau Ivanow i Toni Martin

Durada: 2h aprox.
Preu: 8€ /Amics de la Nau: 6€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla