fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch

Mariona Peraire – fotografia
Inauguració: dilluns 9 de gener, 19h
Espai Guillot
Entrada gratuïta

Les Quatre Columnes
Les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch originals es van aixecar el 1919, on actualment hi ha la Font Màgica de Montjuïc, a Barcelona. El 1928, un any abans de l’Exposició Universal de 1929, el general Miguel Primo de Rivera va ordenar enderrocar-les pel fet de constituir un símbol visible de catalanitat. Des del restabliment de la democràcia, van anar sorgint diverses veus provinents del món cultural i polític que proposaven la restitució del monument.

Les noves Quatre Columnes van ser inaugurades oficialment el 27 de febrer de 2011. L’exposició documenta el procés de reconstrucció del monument, dut a terme el 2010: des del projecte, a la fabricació dels models, motlles i armadures, passant pels processos d’encofrat, desencofrat i buixardat de la pedra, fins al transport i la col·locació final a la plaça del Marquès de Foronda, entre la Font Màgica i el Palau Nacional de Montjuïc.

Mariona Peraire (Barcelona, 1985) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona, segueix els seus estudis en documental, reportatge i nous formats televisius (MIQTV3) i fotografia (GrisArt). Ha coguionitzat i corealitzat els documentals Metamorfosis i Homes d’aigua. Entre els seus treballs fotogràfics, destaca la documentació dels processos constructius d’obres arquitectòniques i escultòriques.

[www.marionaperaire.com]