fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

L’Equilibri

“Comèdia o drama?… Bondat o maldat?… Seny o bogeria?…
La línia entre els extrems és molt fina.
Tan fina, que podem passar d’un costat a l’altre constantment…
Tots som funàmbuls que caminem per la vida sobre una corda,
i tots podem caure al buit si no mantenim…L’EQUILIBRI”

Cia. Teatre de l’Equilibri
Intèrprets: Eu Manzanares, Cysko Muñoz, Salva Soler i Montse Barcón
Direcció: Salva Soler i Sonia Espinosa
Guió: Salva Soler
So:Enrique G.Bermejo
Música: Salva Soler
Disseny d’il·luminació: Maria Vera
Escenografia: Teatre de l’Equilibri

SINOPSI
L‘Equilibri és la història de quatre personatges, a qui la vida col·loca en circumstàncies extremes que els fa viure al límit del seu desequilibri emocional.
El Gabriel és un convicte a qui concedeixen la llibertat condicional perquè pateix una greu malaltia, i li han pronosticat una esperança de vida de sis mesos. L’estada a la presó el canvia i la seva ànsia per créixer interiorment el porta a tenir el convenciment que ell mateix té la missió de salvar algú. La seva escollida és la Carmen, una funcionària de presons, amb una vida quadriculada fins al més petit detall. Paral·lelament, narra la història de la Maria, una advocada defensora dels drets de les dones maltractades que pateix paranoia i crisis d’histèria constants, i la de Sebastián, un actor a l’atur, desequilibrat emocionalment.

Salva Soler
L‘Equilibri és la seva primera dramatúrgia teatral. Els seus inicis en la escriptura van ser com a lletrista i cantautor. Va ser finalista als Concursos de Cantautors d’Horta-Guinardó i Viladecans. A poc a poc, va ampliar el seu registre i va començar a escriure també poesia i monòlegs, tant còmics com dramàtics. Amb els seus monòlegs va estar actuant al Cafè-Teatre Llantiol durant més de dos anys.
Va ser a la escola Eòlia, el 2003, on va començar a aprendre els principis bàsics de la dramatúrgia teatral clàssica, i l’anàlisi d’autors com Shakespeare o Txèkhov, amb Pablo Ley. També va realitzar cursos amb dramaturgs i directors com Javier Daulte, Pau Miró o Josep-Pere Peyró, i es va començar a acostar al teatre més modern i contemporani.
A L’Equilibri, Salva Soler assumeix un llenguatge teatral propi, molt proper a l’estètica cinematogràfica, on juga constantment amb l’espai, el temps, la llum o les realitats paral·leles.
El seu segon treball, ja també en marxa, Propòsits no trivials (Untrivial Pursuits), aprofundeix més en aquest tipus de treball i el realitza amb els seus alumnes de segon any a l’estudi teatral SET Sentits, del qual és fundador i responsable.

Cia. Teatre de l’Equilibri
La Companyia Teatre de l’Equilibri es va formar i va prendre el seu nom a partir d’un monòleg que el seu autor, Salva Soler, va escriure el 2006. No va ser fins el 2009 que el projecte va arrencar, ja com a obra teatral, i als membres inicials de la companyia (Eugènia Manzanares i Salva Soler) es van unir membres com la directora i actriu Sonia Espinosa, els actors Montse Barcón i Cysko Muñoz, la il·lustradora Maria Corte, la producció de Núria Nia i el so d’Enrique G. Bermejo.

www.equilibriteatre.blogspot.com

Distincions
Guanyadors del projecte de producció teatral KINÈTIC 2010
Una de les 10 obres finalistes a la Mostra de Teatre de Barcelona v.2.0 (2011)

Agraïments: C.C. Parc Sandaru, Set Sentits Teatre, C.C. Santa Eulàlia, Cristian Llàcer, Núria Nia, Georgina Castellsegué, Edu Buch, Eva Poch, Jaume Feixes, Carol Badillo, Roger Fresquet, César Valera, Gemma Badia Pujol, Anna Prats, Aixa Guerra, Maria Corte, Marc Pujol, Ateneu de Santa Coloma, Ateneu de 9Barris, Júlia Areny, Conxita Produccions, Maria Vera, Rosa Colell, Teatre del Raval i tots aquells que ens han ajudat en el nostre camí…

Durada: 95 minuts
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50% + 1 consumició gratuïta
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla