fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Lectura dramatitzada ‘La mort dins una baralla de naips’

Dins del marc del conveni de col·laboració que la Nau Ivanow té amb l’AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya) per promoure activitats i projectes en arts escèniques, la Nau acull lectures dramatitzades que organitza l’associació. En aquesta ocasió, es tracta de l’obra La mort dins una baralla de naips, de Manuel Veiga, que transcorre en un ambient urbà de fira ambulant, personatges que pertanyen al submón de la prostitució i la droga tramen una intriga policial a partir d’un robatori a una joieria de la zona alta de Barcelona.

L’obra reuneix tots els requisits d’una tragèdia clàssica combinats amb l’essència pròpia del teatre suburbà o d’extraradi. La protagonista, una tiradora de cartes, és la visionària del present, el passat i el futur de la resta de personatges. A través de tots ells es crea una ficció emocional, desenvolupada en cinc episodis diferents, que desemboca en la catarsi en què l’espectador s’identificarà amb el sofriment dels personatges, ionquis i delinqüents que acostumen a ser exclosos dels textos teatrals.

El text estarà dirigit pel mateix autor del text, Manuel Veiga, actor i dramaturg llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre. Ha publicat i estrenat obres a Barcelona i Madrid, així com a diversos països de l’Amèrica Llatina, Grècia i Canadà. Com a dramaturg ha estat guardonat amb diversos premis com el Manuel de Pedrolo 2004, el Premi Nacional SGAE 1997 i, amb aquest text, el Premi Salvador Espriu 1995, entre d’altres. Algunes de les seves obres han estat traduïdes a l’anglès, francès i grec.

Com a totes les tragèdies, tots els personatges seran víctimes d’un passat que condicionarà per sempre el seu present i el seu futur igual com si la mort s’amagués dins la baralla de naips d’una tiradora de cartes.

En finalitzar la lectura els assistents podran participar en una xerrada amb el director de la peça, Manuel Veiga, i tot el seu equip artístic.

Autor i direcció: Manuel Veiga
Intèrprets: Jenny Beacraft, Edu Gibert, Vicky Luengo, Àurea Márquez, Montse Miralles i Bernat Quintana

Entrada lliure – Aforament limitat
Per a una millor gestió de les entrades, agrairíem confirmació prèvia aquí
Durada lectura: 1h 15 minuts aproximadament; col·loqui posterior de 30 minuts aproximadament.

Organització: AADPC cultura, Fundación Aisge i Fundació Romea
Col·laboració: Nau Ivanow
Amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.