fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Le llaman Copla

Cia. La Barni Teatre
Intèrprets: Èlia Corral, Gracia Fernández, Anaïs López, Nacho Melús i Marc Vilavella
Músics: Maria José Pascual (oboè), Laia Martí (viola), Marc Sambola (guitarra), Gerard Alonso (piano)
Coreografia: Nacho Melús
Arranjaments musicals: Gerard Alonso i Marc Sambola
Il·luminació: Sergi Cervera
Direcció musical: Marc Sambola
Direcció: Marc Vilavella

SINOPSI
Miguel de Molina va apropar la cançó popular espanyola a La Barni Teatre i ella se’n va enamorar. Es va enamorar de la seva potència, de la seva sensibilitat, de les seves melodies i lletres, del seu enginy i teatralitat, i sobretot, de la seva essència. Grans històries fetes cançó, emocions a flor de pell, quotidianitat intensa. “La voz del pueblo al cantar”, deia Carlos Cano.
Le llaman Copla presenta al públic en format de concert escènic algunes d’aquestes joies imprescindibles de la tradició musical i artística del nostre país: els nostres “estàndards”, de fa molt de temps i de no fa tant. I ho fa sense artificis ni postissos, de manera senzilla i directa, de tu a tu, només amb la música, la lletra i la veu amb l’únic objectiu de comunicar-se amb l’espectador.
Tretze són els temes que es presenten en aquest concert. Tretze joies on ressonen els ecos de compositors i artistes que en el seu dia van crear aquests tresors i que ara La Barni Teatre vol compartir des del seu punt de vista, tot sumant-se al corrent d’artistes que recuperen els gèneres musicals populars i els apropen a les noves generacions amb una altra mirada.

Cia. La Barni Teatre
Marc Sambola (músic i compositor) i Marc Vilavella (actor i cantant) són els directors artístics de La Barni Teatre, companyia fundada el setembre de 2006 un cop estrenat el seu primer espectacle Ojos verdes: Miguel de Molina In Memoriam. Aquest musical neix a l’Institut del Teatre de Barcelona com a treball de final de carrera de Marc Vilavella.
Aviat Ojos verdes… es programa en dues temporades consecutives (setembre de 2007 i juliol de 2009) al Brossa Espai Escènic de Barcelona i aconsegueix un gran èxit de crítica i públic. Realitza una gira per diferents ciutats de Catalunya i es presenta a Madrid a la sala Triángulo el juliol de 2010. L’espectacle obté dos premis a l’edició del mateix any dels Premios de Teatro Musical en les categories de Millor Actor de Musical (Marc Vilavella) i Millor Actor de Repartiment (Albert Mora), a més d’altres tres nominacions (Millor Musical, Millor Director Musical, Millor Director d’Escena). També aconsegueix dues nominacions als Premis Butaca 2008 (Millor Actor de Musical i Millor Musical). Al setembre de 2011 l’espectacle es torna a programar a Madrid al Teatro Fernando Fernán Gómez.
L’èxit del primer espectacle anima la companyia a emprendre un nou repte: la creació íntegra d’un musical a partir d’un laboratori amb cinc intèrprets, tres directors, un compositor, dos dramaturgs i un crític. Fruit d’aquesta col·laboració neix El projecte dels bojos. Una utopia musical, espectacle presentat a la Nau Ivanow i programat el gener 2011 a l’Almeria Teatre de Barcelona.
Després dels dos primers muntatges i amb diversos projectes de futur, La Barni Teatre es reafirma en la seva filosofia de generar espectacles a partir de laboratoris de creació. La intenció es establir una comunicació directa amb l’espectador mitjançant propostes escèniques pures, essencials, sense grans artificis. Per aconseguir-ho, La Barni Teatre aposta per l’intèrpret i la música com a eixos principals, i ofereix a cada muntatge una experiència per als sentits, la consciència i l’emoció.

[labarni.wordpress.com]
[facebook]
[twitter]

Durada: 1h 20 minuts aprox.
Entrada: 12€ / Amics de la Nau: 10€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla