fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘La veu secreta dels ocells’

‘La veu secreta dels ocells’
Cia. Femescena
Del 3 al 12 de juny
Divendres i dissabte, 21.15h
Diumenge, 19.15h

Entrada: 12€
Amics de la Nau: 10€

‘La veu secreta dels ocells’

Autora i directora: Cristina Castrillo
Actrius: Silvia Albert, Virginia Ruth Cerqua, Karmen López Franco, Chechu García, Montserrat Iranzo, Imma Manresa, Esther Pallejà Lozano, Lucila Teste, Carolina Torres Topaga
Vestuari: Eugenia Gusmerini
Sastreria: Montserrat Cussó
Fotografia i vídeo: Eugenia Gusmerini, Ricardo Salas
Disseny de llums: Ganecha Gil Gracia

SINOPSI
Nou dones en escena dirigides per una altra dona. Nou històries personals per recuperar la història col·lectiva. La veu secreta dels ocells és un espectacle sobre la memòria històrica a partir de l’individu, dels seus sentiments, les seves lluites internes, les seves pèrdues, allò que l’ha ferit i les ferides que ha provocat.
El punt de partida: la presó de les Corts als anys 1939-1955, creada durant la República com a Correccional General de Dones, un edifici on avui s’alça un gran centre comercial, paradigma potser d’una altra mena de presó.
El punt d’arribada: el diàleg entre dones de diferents cultures, orígens i temps històrics. Dones que deixen rere seu una fragància que ens evoca diferents llocs i cultures, d’aquests i d’altres temps.

Cristina Castrillo
Més de tres dècades dedicades professionalment al teatre; des de l’inici (als anys 70 a Argentina) del Libre Teatro Libre, un dels més significatius grups d’Amèrica llatina, a la fundació (el 1980 a Suïssa) del Teatro delle Radici. L’extensa experiència d’aquest recorregut com a actriu, pedagoga, autora i directora, li van permetre consolidar sobre si mateixa en un principi i amb nombrosos actors i actrius després, els aspectes fonamentals de la seva concepció teatral.
Ha fet representacions, tallers i demostracions del seu mètode de treball a arreu del món.Femescena
, veus femenines fent escena, neix de la necessitat d’un grup de dones de crear un espai en el qual emprendre treballs de recerca escènica i donar continuïtat a aquestes propostes fins a la creació, producció i distribució d’espectacles. Obrir un espai de recerca escènica amb l’objectiu d’investigar, crear, produir i distribuir espectacles que desenvolupin, a partir del treball físic i vocal de les actrius, nous llenguatges escènics, és un dels principis de Femescena. En aquesta ocasió, l’interès de la companyia per aprofundir en els mecanismes de la memòria en l’acte creatiu i en la memòria històrica com a eix mobilitzador en la creació, ens porta a crear un espai d’intercanvi artístic amb Cristina Castrillo i el Teatro delle Radici (Suïssa) que, amb més de trenta anys de recerca escènica al voltant de la memòria, impulsen la consolidació de Femescena.

[vídeo
[vimeo
[femescena.blogspot.com
[www.teatrodelleradici.net

Producció:
FEMESCENA
Coproduït per: Temporada Alta 2010–Festival de Tardor de Catalunya
Amb el suport de: Teatro delle Radici, Lugano (Suïssa); Projecte Vaca, Barcelona (Espanya); Ministerio de Cultura de Espanya; CCDF Bonnemaison; Institut Ramon Llull; Dansalut; Dicastero Giovani ed Eventi, Lugano; Dicastero Attività Culturali, Lugano. 

Durada:
1h

Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla