fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La última pirueta

L’obra ens explica la història dels últims dies del Gran Circ Russini quan és a punt de ser desnonat –perdó, volem dir, embargat- per la Hisenda Pública.Una història intemporal que podria succeir en els anys de la Gran Depressió, on la majoria de circs van caure, o en l’actualitat, on sembla que gairebé ningú se salva de la voracitat d’un sistema econòmic despietat que engoleix els febles i els dissidents.
La última pirueta ens convida a reflexionar sobre la posició precària de l’art en una societat en crisi econòmica i moral. Ens fa riure i ens entristeix alhora en una atmosfera poètica de llums esmorteïdes i telons gastats del que en un passat llunyà i idealitzat va ser un gran somni de colors i felicitat i que en el present ha esdevingut un malson de foscor i malenconia.
Els personatges de La última pirueta són humils herois marginats que sobreviuen cada dia fent una gran pirueta. Personatges que desenvolupen habilitats extraordinàries gràcies a la singularitat de les seves deficiències i fan de la seva diferència el seu art i el seu mitjà de vida.

Diversidad Teatral
Direcció: Carles Bigorra
Ajudant de direcció: Carme Vilar
Intèrprets: Emilli Corral, Isabela Méndez, Berta Graells, Joan Monells, Eladio Herranz, Beti Espanyol, Míriam Aguilera, Maria José Moya, Cristina Rodríguez i Gabriela Caplea.
Cartell: Carles Pitarch
Vídeo: Carles Pitarch i Lluís Garcia
Tècnic: Lluís García
Comunicació amb les entitats: Mercè Hernández

Diversidad Teatral va rebre per a aquest projecte el Premi Art per la Millora Social, Fundació La Caixa i compta amb la col·laboració de la Federació ECOM, L’Estruch (Fàbrica de Creació de les Arts en Viu), Nau Ivanow i Juan Desafinado Producciones.
A través del teatre, el seu propòsit és realitzar un treball entre artistes professionals i artistes no professionals amb diversitat funcional, tot oferint-los eines per a la professionalització i espais de visibilització, i fomentant la col·laboració entre persones de col·lectius diferents.

[+info]

Durada: 80 minuts aprox.
Espectacle en castellà
Entrada: 8€/ Amics de la Nau: 50% + 1 consumició gratuïta
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla