fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La ruta de la palta – Escena Poblenou

La companyia resident a la Nau Ivanow, Projecte Ingenu conjuntament amb un grup d’actors i ballarins xilens, proposen un viatge per la història compartida entre Catalunya i Xile: des de la celebració de les seves derrotes (11 de setembre), les nombroses onades migratòries o exilis entre un i altre lloc, el passat dictatorial recent, les tortures, les protestes de la tardor tant a la Plaça Urquinaona de Barcelona com a la Plaza Italia de Santiago de Xile.

La palta és el nom xilè per a l’alvocat. Quan fa 2 anys Projecte Ingenu viatja a Santiago de Chile en un intercanvi artístic a l’Espacio Checoeslovaquia, es troba en plena vaga de consum de palta: els preus de l’alvocat havien assolit uns màxims històrics que el feien inassumible per als autòctons. L’especulació havia arribat al consum d’un aliment bàsic per als xilens, per culpa de l’exportació massiva del producte a Europa i als Estats Units. Tot plegat mentres aquí es lloava sobremanera l’alvocat per les seves propietats nutricionals i se l’incloïa en totes les dietes vegetarianes, veganes i superhealthy. Es feia evident com la colonització no havia acabat tal com expliquen els llibres d’història, senzillament ha canviat de forma.

La ruta de la palta és un viatge que va des d’un restaurant vegà ple de turistes a les Rambles de Barcelona, fins a indrets desertitzats per culpa del conreu extensiu de l’alvocat xilè; des de la privatització de l’aigua per part de Pinochet, fins als efectes del canvi climàtic al pantà de Siurana; des de les cançons de Víctor Jara fins a les d’Ovidi Montllor, de Violeta Parra fins a Maria del Mar Bonet, de Joan Brossa a Nicanor Parra; des de l’assassinat de Salvador Allende al de Salvador Puig Antich; des de la plaça Urquinaona a la Plaza Italia; des de preguntar-nos com de compartida és la nostra història, fins a celebrar-ho.

FUNCIONS DEL WORK IN PROGRESS:

Dissabte 24 d’octubre a les 20h

Diumenge 25 d’octubre a les 17h

Espai: Nau Ivanow

Preu de l’entrada: 12€

*2×1 en entrada anticipada

ENTRADES

El work in progress es presentarà dins del Festival Escena Poblenou

Durada aproximada: 75 min.

Idioma: castellà, català, anglès, mapuche i altres llengües

FITXA ARTÍSTICA

Autoria: Una creació de Projecte Ingenu

Direcció: Marc Chornet Artells

Interpretació: Georgina Avilés, Cristian Chaparro, Toni Guillemat, Neus Pàmies, Martí Salvat, Daniella Santibáñez, Xavier Torra

Producció: Nau Ivanow, amb el suport del Grec 2020 Festival de Barcelona i col·laboració Espacio Checoeslovaquia

Projecte Ingenu

Projecte Ingenu és una companyia catalana nascuda fa cinc anys amb una visió profundament humanista del teatre. Fins ara han portat a escena la seva Trilogia Shakesperiana (Hamlet, Romeu i Julieta i Vaig ser Pròsper) i la Trilogia de la Insatisfacció (Yerma, InFaust i La Dona Pantera). Aquest cop treballen amb el Teatro Puerto de Xile, una de les companyies de la regió de Coquimbo amb més projecció nacional i internacional, membres de la qual van gaudir l’any 2016 d’una residència de gestió artística a la Nau Ivanow. El projecte és fruit del treball conjunt de Projecte Ingenu i Teatro Puerto, dues companyies que tenen en comú la seva relació amb la Nau Ivanow.