fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘La nit de les Tríbades’, de Per Olov Enquist

‘La nit de les Tríbades’, de Per Olov Enquist
Del 25 al 28 de novembre
Sala Andy Warhol
Dijous a dissabte, 21.15 h
Diumenge, 19.15 h

Entrada 12€
Amics de la Nau Ivanow 10€

‘La nit de les Tríbades’, de Per Olov Enquist

Direcció: Ferran Utzet
Intèrprets: Jonatan del Vas, Fiona Rycroft, Eva Parets i Melcior Casals
Escenografia i atrezzo: Martí Baltà
Vestuari: Marta Sancho
Dramatúrgia: Joan Yago
Audiovisual: Marc Tardiu

La segona aventura de la companyia Teatre Portàtil és La nit de les Tríbades, que va escriure Per Olov Enquist el 1975 i on es dramatitza la vida de l’autor teatral August Strindberg.
L’episodi descriu el retrobament entre el dramaturg i la seva exdona, Siri von Essen, per a l’assaig d’una obra de teatre, el monòleg La més forta, i de les tensions que sorgeixen entre tots dos arran de la presència en l’assaig de Maria, l’amant de Siri.

Cia. Teatre Portàtil
La companyia Teatre Portàtil neix quan un escenògraf (Martí), un actor (Jon) i un director (Ferran) el 2008 decidim unir esforços per treballar en un projecte propi i tirar endavant el nostre somni. Novecento va ser el primer projecte de la companyia. Vam plantejar el monòleg d’Alessandro Baricco per realitzar-lo als pisos, patis i terrats de Barcelona. Aquesta proposta ens va portar a més de 50 espais de Barcelona, des de jardins senyorials a porteries del Clot, passant pel vestíbul de la Sala Beckett, associacions, escoles de música o simples menjadors, fins a arribar a presentar el nostre treball a la Scuola Holden, que dirigeix el mateix Alessandro Baricco a Torí.

Amb La nit de les Tríbades volen estudiar i experimentar amb les possibilitats (dramatúrgiques, interpretatives, tècniques) de l’edició en directe d’una obra de teatre. Filmar, realitzar i projectar en directe una obra de teatre. Proposen, doncs, un espai de representació convencional, tres càmeres en directe, un realitzador… i una pantalla de projecció entre el públic i els actors. Els espectadors assisteixen a una representació teatral on els actors actuen darrera d’una quarta paret real sobre la que es projecta la filmació del que està passant al darrera de la pantalla. No es tracta només de filmar una obra de teatre (tot i que també és això), i és una mica més que fer cinema en directe (tot i que aconseguir-ho ja seria un èxit). Volen explorar un llenguatge intermedi, híbrid, i posar el públic davant d’un esdeveniment audiovisual en directe, oferint-los una peça de repertori, La Nit de les Tríbades, de Per Olov Enquist.
Narració teatral o narració audiovisual?
Cinema o teatre?

Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla