fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La Infanta Terrible y su séquito real

Després de l”Alzamiento de otoño’, la família reial per fi ha estat expulsada. La Infanta Terrible, la filla gran i hereva errant del tron, s’escapa amb els pocs membres del seu sèquit que encara li són fidels. Repudiats i humiliats després de mesos de persecució i de caiguda del somni de lluentors monàrquiques, passegen per teatres i altres locals infectes, convertits en una banda improvisada de rock i exhibint la seva desgràcia.
Dames i cavallers, aquesta nit la Infanta ha rebut el cop d’una de les pitjors notícies. Amagueu els nens, vigileu els vostres marits i lligueu bé els gossos. Alerta! Ella ja és aquí!

Col·lectiu La Santa
Idea original i text: Arántzazu Ruiz
Direcció: Adrià Olay
Intèrprets: Arántzazu Ruiz (LA INFANTA, veu), José A. Martino (MARCELO, guitarra), Roger Torns (FIDEL, baix), Guillem Fernàndez-Valls (BOCINAS, bateria) i Elisenda Selvas (GIGÍ, teclats).
Disseny de vestuari: Andrea Beckers
Tècnic de so: Benito Gazquez
Vídeo promocional: Vatua Studio
Vídeo making off: Nico Aguerre
Fotografia del cartell: Nacho Doctor
Producció executiva: Laura Mihon i Anna Lorente
Producció: Col·lectiu La Santa

Arántzazu Ruiz
Actriu catalana que inicia la seva formació a l’Aula de Teatre de la UAB i, un cop finalitzats els estudis universitaris decideix graduar-se en Art Dramàtic al Col·legi de Teatre de Barcelona. Sempre en contínua recerca, realitza cursos de cos i Veu (IT), Tècnica Stanislavsky (Teatre Roig, Minsk), Coaching (Jordi Godall) i en l’actualitat participa en el programa de formació en Tècnica Meisner, impartit per Javier Galitó-Cava. Interessada en el món de la música, ha rebut classes de cant i forma part del grup de versions Carlettes, des de l’any 2009.
Amb la companyia deLirio Teatre l’hem pogut veure a Rates (Abans que la lluna caigui) i a 4:48 Psicosi. Ha col·laborat amb la Cia. Frotalamparas a Adelante i també va realitzar gira infantil amb Peribáñez y el comendador de Ocaña de Alea Teatre.
En televisió va participar en les tres últimes temporades de Ventdelplà, com a Olga. I ha protagonitzat nombrosos curtmetratges cinematogràfics: El verano que me llevaste a la playa, Amigos para siempre, Septiembre, No miras mis ojos o Normal, entre d’altres.
Tant a deLirio Teatre com amb Col·lectiu La Santa, l’Arántzazu realitza també tasques de gestió, producció, comunicació o distribució.
La Infanta Terrible y su séquito real és una idea original d’ella i la seva primera incursió en l’escriptura teatral.

Col·lectiu La Santa
“Estem en peu de guerra. Naixem amb la intenció de reaccionar davant la situació de desmantellament de les indústries culturals i el desconcert i la passivitat de molts sectors de la pròpia indústria, que no saben com donar resposta a les retallades i els abusos que s’estan produint. Per això crearem espectacles crítics que segueixin emocionant i removent l’espectador i buscarem altres formes de produir-los i distribuir-los. Una posició ferma i clara a la què hem anomenat Teatre en Guerra.
Volem reaccionar contra allò que amenaça el teatre com a manifestació cultural necessària: unes polítiques culturals que l’infravaloren o qualsevol visió que posi en dubte el seu valor transformador. Pretenem tenir un efecte mobilitzant en la societat, qüestionant-la mitjançant els temes que plantegem i respondre directament al context en què ens trobem.
Volem modificar l’individu, instant-lo a posicionar-se, fer-lo opinar i sobretot sentir. Volem fer-hi aflorar reflexions, però també passions. El nostre teatre és eminentment de caràcter humà.
Entenem les eines de l’actor com a base en què se sosté la creació. Ens replantegem el paper del text i el considerem un element viu. Un punt de partida que es deixa transformar i que alhora transforma. Volem superar les dificultats de no estar en els circuits establerts, aprofitant les llibertats que això ofereix i generant formes de producció i distribució alternatives.
Per tot això el Col·lectiu La Santa ja és a la trinxera i la nostra mirada s’estén cap a la frontera d’altres teatres possibles; cap als marges d’allò establert. Creiem en La Santa. Estem en guerra!” (Col·lectiu La Santa)

Col·laboradors: Nau Ivanow, Centre Cívic El Coll-La Teixonera, Espai Jove La Fontana, Fàbrica de Creació Fabra i Coats, Col·legi del Teatre i tots els extres que van donar el seu cos a La Santa.

[Programa Escenaris 28.03.13]

[colectiulasanta.org]
[facebook.com/CollectiuLaSanta]
[www.tea-tron.com]
[vimeo.com/colectiulasanta]

Durada: 1h
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50% + 1 consumició gratuïta
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla