fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La fragilitat d’Eros

Una obra on teatre, dansa, música i audiovisuals es fonen per poder expressar una idea, una història i uns sentiments que intentaran apropar-se al públic i a la seva memòria per emocionar-lo i fer-lo viatjar a tres moments històrics de la ciutat de València: una nit de bombardeig el 1938, la vesprada-nit del 23-F i una jornada de vaga general el 2013.

Idea original: MaQuinant Teatre
Text i direcció: Isabel Martí
Intèrprets: Aina Gimeno, Anna Moret i Ana Ulloa
Dramatúrgia: MaQuinant Teatre i Isabel Martí
Direcció coreogràfica: Aina Gimeno
Música: Pacoseco
Espai escènic: Los Reyes del Mambo
Artista audiovisual: Miguel Serrano i Rodrigo García (Escaparate Visual)
Disseny de llums: Diego Sánchez
Disseny gràfic: Joan Santacreu
Vestuari: Ana González
Assessorament històric: Mario Tébar Haro
Arranjaments musicals: Paco Garnelo
Fotografia: Amparo Navarro Villar
Producció executiva: MaQuinant Teatre

Isabel Martí
Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de València el 2005 i per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València (ESAD València) el 2009, és actriu i directora d’escena. Els seus primers contactes amb el teatre són a través del grup Àgora Teatre, on participa en muntatges com El dia que mataren a Lennon, La venganza de Don Mendo, El segrest d’SM i Tres sombreros de copa. Després d’acabar en l’ESAD de València amb el taller de Cruzadas de Michel Azama, dirigit per Ramon Moreno, hem pogut vore-la en els espectacles teatrals: Larra: para que empiece el día es indispensable que acabe la noche; Cenicienta, el musical; El dia que cambié mi casa por una trompeta de colores, espectacle estrenat a la segona edició de Russafa Escènica i en el que va  participar en qualitat d’autora, directora i actriu. Actualment treballa en la producció del musical El libro de la selva on participa com a autora, directora i actriu. També prepara la codirecció de La caída del chico inerte i la direcció de dos espectacles per a la tercera edició de Russafa Escènica: el bosc de Maquinant Teatre La fragilidad de Eros i el viver d’EnClauDe La antesala, en el què també participa com a actriu.

MaQuinant Teatre
Naix al 2011 i està formada per Aina Gimeno, Anna Moret i Ana Ulloa. El seu  propòsit es fer obres de creació col·lectiva on la reflexió social estiga present i la connexió amb el públic siga fonamental. MaQuinant Teatre dóna els seus primer passos amb la peça curta de dansa-teatre Somni 46009, basada en el poema de K. Káváfis Ítaca, creada per a la Gala del concurs Jóvenes Promesas. El setembre de 2012, s’estrena el primer muntatge de la companyia El día que cambié mi casa por una trompeta de colores, dirigida per Isabel Martí, dins de la II Edició del Festival Russafa Escènica en la categoria de Vivero o obra curta.
En l’actualitat, la companyia està immersa en la distribució i gira de la seva última producció La fragilitat d’Eros, una obra de teatre-dansa que es va estrenar el 20 de setembre a la III Edició del  Festival Russafa Escènica i amb la direcció d’Isabel Martí. Paral·lelament a la producció teatral pròpia, MaQuinant Teatre té una labor de dinamització sociocultural a la ciutat de València a través de la gestió de La Llavoreta Espai Creatiu, una casa de 1921 convertida en un espai de creació i mostra situada al barri de Zaidía. Aquest projecte sense ànim de lucre naix de la necessitat de generar un espai d’investigació entre artistes, on poder crear en llibertat, reinventar-se, buscar nous llenguatges i on confrontar i compartir el treball creatiu. Des de la seva fundació, MaQuinant Teatre ha organitzat diverses activitats (exposicions, tallers, mostres de treballs escènics, audicions, concerts) entre les què cal destacar el Festival de Microteatre en una casa Llavoreta Viva 2013.

Durada: 1h 15 minuts
Espectacle en català i castellà
Entrada:
12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla