fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La Estuardo

Adaptació del text original de Friedrich Von Schiller, basat en els tres últims dies de la vida de Maria I d’Escòcia, abans de ser decapitada per ordre de la seva cosina Isabel I d’Anglaterra. Partint d’aquesta obra clàssica, oferim una visió contemporània d’aquesta meravellosa història, prenent com a eix narratiu el poder i el procés pel qual cada personatge es corromp. Les vides d’aquests personatges ens serveixen com a pretext per reflexionar sobre de quina manera es corromp cada ésser humà.
Emprem un llenguatge multidisciplinari en el qual conviuen el teatre clàssic amb la música en directe, la dansa, audiovisuals, combat escènic i teatre d’objectes.

Maria Estuardo, reina d’Escòcia, està presa per ser un perill a la Corona d’Anglaterra. Culpada de l’assassinat del seu espòs i de conspirar contra la Reina Isabel I, és privada dels luxes que va gaudir durant la seva infància i joventut, mentre espera la sentència.
 
Isabel per la seva banda, va créixer considerada filla bastarda del rei Enric VIII, privada dels luxes i de la vida a la Cort. Ara ocupa el tron d’Anglaterra però veu en la seva cosina Maria una amenaça a la seva legitimitat com a reina.
 
Aquesta obra parla de la necessitat de recuperar el poder i la llibertat de les dues reines, enemigues però molt semblants. També explica les intrigues, conspiracions i lleialtats que elles desperten entre els homes de la Cort. Jocs de poder, odi i amor són els elements centrals en aquesta història fascinant en la qual els personatges prenen decisions a vida o mort que canviaran el curs de la Història.

La Estuardo és una reflexió sobre l’ésser humà i la seva relació amb el poder. En escena sis actors, música en viu, més de deu personatges i només una Corona.

Cia. La Bastarda
Dramatúrgia i direcció: Nicolás Rivero, Máximo Huerta i Valentina Calandriell
Músics: Máximo Huerta (piano), Raül Tortosa (guitarra elèctrica) i Maximiliano Genanian (percussió)
Intèrprets: Garby Moya (Isabel), Alba Bosch (María), David Lifschitz (Mortimer), Òscar Bosch (Leicester), Raül Tortosa (Talbot i presentador) i Maximiliano Genanian (Burleigh).

Algunes de les obres produïdes per la Plataforma l’Específica des de la seva fundació el 2008 són Bacaret (2009) amb textos i cançons de diversos autors, Quasi (Maine) (2010) de John Cariani, Familia (2011) de Fernando León de Aranoa, Cinco tipos de silencio (2011) de Shelagh Stephenson, El viejo vecindario (2012) de David Mamet, Rojo o negro (2014) amb textos originals de diversos dramaturgs, Entre relatos (2015) de Sergio Sarrión i Erbestre (2016) de Rakel Ezpeleta.

Ha dut a terme set espectacles en format de “Nit temàtica” entre els quals hi ha: Y comieron perdices (2008), Nit Koltés (2009), Nit Mamet (2009), William vs Miller (2010), Noche Lorca. La raíz del grito (2011) i Descenso (2011). Paral·lelament ha promogut accions de teatre social com Especuladores arrepentidos (2008). Ha col·laborat en projectes escènics com Danny y Roberta (2009), ha coproduït Play Mamet (2011) i El ruido de los huesos que crujen (2012).

La companyia La Bastarda neix el 2015 com a necessitat de diversos membres de la Plataforma l’Específica de donar vida a La Estuardo.

[www.laestuardo.com]

[facebook]

Espectacle en castellà
Durada: 1h 45 minuts aprox.
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla

Anticipada: