fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La Espera – Teatro de Terror

Regió de la Maule, Xile, 1936. El terror habita a la zona producte d’una sèrie d’assassinats ocorreguts en les rodalies de les hisendes més acabalades. No són pocs els pagesos que a més juren veure el fantasma d’una nena visitant constantment el riu on va ser trobat el seu cos.

Sota aquest clima de foscor el “Patrón” d’una de les hisendes troba a un conegut bandit de la zona, el “Negro”, entrampat en les faldilles d’una dona i banyat en la seva sang en el que sembla ser una violació. El “Patrón”, amb ànim justicier, li dispara un tret a la cama i l’arrossega fins al celler de la casa patronal, on la seva dona, la “Patrona”, haurà de curar les seves ferides per mantenir-lo amb vida a l’espera de l’arribada dels policies. Al capturar-lo, el “Negro”, els jura a tots dos que s’escaparà i tornarà per cobrar venjança. La nit següent, la dona presa de la por es desvetlla enmig d’una terrorífica premonició a l’espera que ell torni. Amb el passar de les hores i submergida en la foscor de camp, escolta el galopar d’un cavall que s’atura al pati de casa seva.

LA ESPERA, de Teatro del Terror
FUNCIÓ: Divendres 21 de febrer a les 20:30 h

COMPRA LA TEVA ENTRADA


Teatro del Terror

Teatro del Terror és el nom amb què un grup divers d’artistes es reuneix amb l’objectiu d’experimentar un nou llenguatge de representació en el teatre xilè: el Terror, d’escasses investigacions i referències. Els muntatges realitzats per la companyia estan vinculats a aquest gènere, inspirats principalment en la poètica del romanticisme, la literatura gòtica i el cinema fantàstic i de terror.

A la data, la companyia ha estrenat 11 muntatges, instal·lant un renovat llenguatge en l’escena nacional i portant les seves obres a tot públic; de totes les edats, geogràfic i social, generant un impacte sociocultural al país, recolzat per l’aprovació que ha rebut a través de la crítica del públic i dels mitjans especialitzats. Teatro del Terror, ha obtingut en sis ocasions el premi FONDART per a l’execució de cinc dels seus muntatges i gires per Xile, així com el premi a la millor direcció amb l’obra Macbeth al Festival de Direcció Teatral 2014, i amb la obra Dolores al 6è Festival de Direcció Teatral, tots dos organitzats pel Màster en Direcció de la Universitat de Xile. El 2016, El Pelicano d’August Strindberg, va ser seleccionada dins de les millors obres per participar al Festival No6 de Teatre Jove de las Condes, a més de la seva participació al Festival Santiago a Mil (versió 2017) com una de les obres destacades de l’any.

INFORMACIÓ

Idioma: castellà
Durada: 60 minuts
Apte per a públic jove

FITXA TÈCNICA

Dramaturgia: Iván Fernandez
Direcció: Javier Ibarra Letelier i Nicolás Pavéz
Interpretació: Soledad Cruz Court, Nicolás Pavéz i ​Ivan Fernández
Producció: Francesca Ceccotti
Disseny Integral: Rocío Hernandez
Composició musical: Juan Carlos Valenzuela
Audiovisual: Alex Waghorn