fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La Curva

Jonás i Antón són dos germans molt peculiars que viuen al costat d’un revolt perillós d’algun punt remot d’una carretera secundària. Aquesta corba és la principal causa de molts accidents mortals, que són la font d’ingressos d’aquests germans. Jonás es dedica a arreglar els cotxes sinistrats per poder-los vendre. Anton, en canvi, es dedica a preparar tota la cerimònia per acomiadar les víctimes d’aquests accidents.
Una relativa pau acompanya el dia a dia d’aquests dos germans fins que un fet insòlit irromp en les seves patètiques vides: el cotxe d’algú molt inesperat se surt de la carretera, però, per primera vegada, el conductor sobreviu a l’accident.

Tankred Dorst (Alemanya, 1925) viu i treballa a Munic.
Va estudiar Literatura Alemanya, Història de l’Art i Teatre. Va començar escrivint peces crítiques per al teatre de marionetes, però aviat va passar al teatre convencional, on ha desenvolupat la major part de la seva carrera, ja sigui escrivint o dirigint. També ha dirigit projectes de cinema i televisió.
Un dels seus textos més reconeguts és Merlin oder das wüste Land, comparada amb el Faust de Goethe i reconeguda com un dels millors drames de la dècada dels 80. Ha estat reconegut amb nombrosos premis i distincions al llarg de la seva carrera, com el premi Gerhart Hauptmann (1963), un dels més importants en llengua alemanya, el Georg Büchner (1990) o el premi Europeu de Literatura (2008).
La Curva és una comèdia negra representativa d’aquest autor del teatre de l’absurd inclòs en un selecte grup d’autors com Brecht, Beckett, Ionescu, Genet o Giraudoux.

Paco Montes
Estudia Direcció escènica a l’Institut de Teatre de Sevilla. Ha fet cursos amb Sara Kane, Valery Fokin, Emilio Hernández, etc. Dirigeix Los pocos, La Cabeza del bautista, El triciclo, Doctor, es cierto que…? i 405.
A Barcelona treballa com ajudant de direcció amb Maüi Mira a El perro del Hortelano, de Lope de Vega; amb Esteve Riambau a Su seguro servidor, Orson Welles, i amb Josep M. Pou a La Cabra o quién es Sylvia, Los Chicos de Historia i La vida por delante. També dirigeix Menú del día, Asesinato en Banket i Fedra. A Madrid estrena Molière: El misántropo, Yago i actualment Caos. La Curva és la proposta per a la Nau Ivanow.

Autor: Tankred Dorst
Equip artístic: Javier Almeda, Joan Carles Suau y Mario Tardón
Direcció: Paco Montes
Ajudant direcció: Jorge Torres

[www.almatwins.com]
[www.joc-actors.com]

Durada: 1 hora
Entrada: 12€ /Amics de la Nau 10€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla