fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

John, Johnny

Idea i direcció: Sofia Asencio
Selecció musical: Rosa Muñoz
Interpretació i creació: Sofia Asencio i Rosa Muñoz
Il·luminació: Llorenç Parra
Vestuari: Caterina Pérez i Rosa Muñoz
Espai escènic: Sofia Asencio
Vídeo: Jordi Arqué i Roberto Romero
Disseny pòsters: Alfonso Rodríguez Barrera i David Cauquil

SINOPSI
Una proposta de Sofia Asencio per a Rosa Muñoz.

John, Johnny manté una nuesa i vulnerabilitat pròpies dels meus últims treballs, una línia en la que vull continuar. Vull continuar treballant el concepte de voyeurisme, de ser observat. És com si estigués dins d’una peixera, en un submón aïllat, humorístic a estones, on la bellesa també té els seus particulars cànons. El joc i l’exercici físic, la repetició com a base, els temes que sempre m’han interessat i que tornen a aparèixer en gairebé tots els meus processos creatius. Jocs amb elements molt simples, jocs que remarquen certa tendresa i sordidesa. El treball és sempre el mateix, ser observat minuciosament. El públic és qui observa, assistint a alguna cosa molt privada, molt íntima i una mica perversa.”

Rosa Muñoz
Dirigeix la companyia RARAVIS amb el també coreògraf Andrés Corchero. Compagina el treball de la companyia amb les seves creacions en solitari o en col·laboració amb altres artistes.
El seu primer espectacle creat conjuntament va ser Efebo o aixi que passin els anys, i de la seva col·laboració amb l’artista plàstic Jordi Rocosa neix l’espectacle Alaire.
Sempre vinculats amb creadors d’altres disciplines, sobretot amb músics i amb la improvisació, l’any 2001 presenten amb el pianista Agustí Fernández la peça A modo de esperanza, en el Festival Grec de Barcelona. Al costat d’Andrés Corchero, formen un tàndem molt peculiar que té un segell propi definit per la sensibilitat i la força en els seus espectacles.
Entre 1999 i 2003 crea les peces Deliris i altres Flors (1999), A jirones (2000), Coplas del Blanco Miguel (2002) i Romanç Nº 4 (2003).
Col.labora en trobades puntuals amb altres coreògrafs dirigides per Carmelo Salazar i treballa habitualment amb el poeta Eduard Escoffet. Crea SOSA el 2006 al costat de la ballarina i coreògrafa Sofia Asencio. Les últimes produccions de Raravis han estat …de Sant Vito i Present Vulnerable. El seu últim projecte, LEMON 5, es va estrenar el setembre de 2010 a la sala Beckett de Barcelona.

Sofia Asencio
Intèrpret i creadora, llicenciada per l’Institut del Teatre de Barcelona. Com a ballarina, ha treballat amb diverses companyies (Lanónima Imperial, Mudances, Vicente Saez, Cia ACTA i General Elèctrica).
Des del 2002 dirigeix, al costat de Tomàs Aragay, la Societat Doctor Alonso, amb qui ha col·laborat en la creació dels espectacles Sobre la bellesa, Shopping bread, Santa Sofia, el solo d’una ignorant, Sobre la mort, El traspiés de Luisa, Volumen II i Ramón 2108.
Ha col·laborat amb altres directors com ara Rosa Muñoz, amb qui ha creat SOSA de Raravis, i Iva Horvat, amb qui ha creat La Reina de las Nieves i Hazme feliz.
Comparteix la direcció artística del col·lectiu Cèl·lula i el festival MAPA al costat d’Ernesto Collado i Tomàs Aragay.

Cia. raravis
Definits en més d’una ocasió com a creadors profundament personals i amb un llenguatge clarament poètic i innovador, tant en els treballs conjunts com per separat, Andrés Corchero i Rosa Muñoz van iniciar un camí en comú el 1991, col·laborant mútuament en els seus respectius projectes en solitari. El 1993 decideixen formar companyia. Des d’aleshores, han creat molts espectacles i han continuat investigant junts i per separat, col·laborant amb artistes de diverses disciplines, i s’han anat reafirmant en un llenguatge personal caracteritzat per la senzillesa, l’absurd, un delicat tractament del tempo i una sensibilitat fora d’artificis, espectacularitat i modes.
Sempre vinculats amb artistes d’altres disciplines, escultors, pintors, poetes i músics, han col·laborat, entre d’altres, amb els músics Agustí Fernández, Joan Saura i Liba Villavecchia amb els que van rebre el Premi APLAUDIMENT 2002-Premi Sebastià Gasch de les Arts Escèniques; amb els poetes Feliu Formosa, Antonio Gamoneda i Eduard Escoffet, amb l’escultor Jordi Rocosa, amb el cantaor flamenc Miguel Poveda, amb el director de teatre Joan Ollé, i també amb les companyies de dansa Mal Pelo, Àngels Margarit-Mudances i Carmelo Salazar.
Del 2002 al 2008 Raravis va ser companyia resident a L’Estruch de Sabadell, on van realitzar múltiples activitats relacionades amb la difusió de la dansa, la creació de públic, la investigació, la col·laboració amb altres artistes, etc.
Des del 2010, continuen aquesta tasca des del local de raravis, estudi propi situat a la ciutat de Barcelona. L’última producció de la companyia ha estat Odori Gokoro, un solo d’Andrés Corchero homenatge als seus mestres Kazuo Ohno i Min Tanaka. Es va estrenar el 8 de juliol de 2011 al Mercat de les Flors, dins del Festival Grec de Barcelona.

[Rosa Muñoz]
[Sofia Asencio]
[www.doctoralonso.org]

Una producció de Rosa Muñoz / raravis
Agraïments: Carme Torrent, Iva Horvat, Ada Vilaró
Amb el suport de Festival Escena Poblenou
Companyia subvencionada per CoNCA/Generalitat de Catalunya, ICUB/Ajuntament de Barcelona

Durada: 45 minuts
Entrada: 12€/ Amics de la Nau: 10€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla