fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Jesús Lizano

Dimecres, 18 de novembre. 19h
Jesús Lizano
presenta el seu últim llibre.

A càrrec de David Castillo

Entrada gratuïta
Jesús Lizano (Barcelona, 1931) llegirà i comentarà alguns dels poemes del llibre El ingenioso libertario Lizanote de la Acracia o la conquista de la inocencia, publicat per Virus Editorial, amb un DVD que inclou la lectura a la Nau Ivanow de l’1 d’octubre de 2008. Amb aquesta obra culmina LIZANIA, "aventura poètica" que des de 1950 "ha viscut a" Jesús Lizano i que ha estat desenvolupada a través de diversos llibres.


Foto: Martí Martí

Aquesta antologia segueix un recorregut profund pel viatge artístic i alhora vital de l’obra poètica de Jesús Lizano, i ens presenta una selecció representativa d’aquesta poesia social i humana que ha fet de la seva obra una veritable poesia de i per al poble. Com el mateix Jesús assenyala "un artista, un poeta en aquest cas, no viu per a ell sinó per a la seva obra, i la seva obra no és per a ell sinó per als altres; ell només és un mitjà d’acostar als éssers humans el missatge que rep del natural, és a dir, de la innocència de tot el creatiu que neix sens dubte en el natural, desordenat per tot el que impliquen normes, formes i muntatges del domini".

Aquest recorregut ens permet acompanyar Jesús amb la Columna Poètica en el seu esforç per acostar-nos al comunisme poètic, que no polític ni religiós, aquest veritable humanisme per al qual tots som únics i companys, simplement mamífers, i que trobarà la seva realització algun dia no molt llunyà a l’Acràcia.

La presentació de l’acte anirà a càrrec de David Castillo, poeta i crític literari.

"La conquista de la inocencia es la conquista de la vida interior"

vídeo>La conquista de la inocencia
[www.lizania.info