fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Iván López Tomé

‘CREIX-EMENT

Iván López Tomé

Fotografies

Del 25 de gener al 9 de febrer

 

Inauguració divendres 25 de gener. 20h

 

La mostra és el resultat de la creació fotogràfica d’Iván López Tomé. Una selecció de records i vivències que conformen la mirada ‘aquest artista durant els últims anys de la seva creació. Una mutació d’instantànies mentals entesa com allò que permet el creixement emocional i intel·lectual.

En aquesta selecció es barregen diverses tècniques i recursos fotogràfics, així com el pensament, quan es dispersa i inicia el procés creatiu. Una acció de complicitat i acord amb l’intèrpret en allò viscut o que s’ha cregut viure.

 

Iván López Tomé neix a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) el 1977.

 

És titulat en Imatge i So, i va iniciar la seva carrera professional en televisions locals i fent diversos muntatges teatrals. Entre el 2002 i el 2003 va estar treballant a la ciutat alemanya de Tübingen, la qual té un entorn i una història que han influenciat en els seus treballs posteriors. Va guanyar la beca de fotografia i espectacles del centre Can Basté l’any 2002 i la "BCN, t’ho Porto.BCN to Porto", atorgat per la Ramon Llull per exposar a la galeria Maus Habitos, de Portugal, el 2004.
El treball en fotografia i vídeo d’aquest artista, molt influenciat pel cinema i les arts escèniques, s’ha pogut veure en diferents mostres i exposicions com ara "Palabras Aladas", a la Galeria Infinitus, de Tübingen, i ala Galeria Thomas Bratenholz, d’Stuttgar el 2003; "Ich mache fallin", al Centre Cívic Sant Andreu, i "Mira me oyes?", amb el col·lectiu fotogràfic Subgrup a Can Basté de Barcelona el 2005.

 

També ha participat a “Non Budget Festival”, de Tübingen, el 2004, amb el projecte "Como la primera vez"; a l’Any del Disseny, organitzat pel FAD el mateix any, amb “Roda”, i a l’Any Dalí amb el projecte “Turangalila”, mostrat aSanta Maria del Mar també el 2004. Ha realitzat projectes amb la Fundació Privadar Ribermúsica “El Quixot a Barcelona” i la “Vetlla del Quixot”, i a d’altres emplaçaments com el Museu Agbar de Barcelona. Per al Museu Picasso de Barcelona va exposar “Picasso i la càmera obscura" i "Humano,inhumano,sobrehumano. Yo Picasso" el 2006. El 2007, una instal·lació audiovisual per al CaixaForum de Barcelona i la participació en el festival de video art Loop 2007.

Actualment treballa en el seu propi segell audiovisual, Flux.Escena Visual, dedicat a la interacció del visual amb les arts escèniques, a la Nau Ivanow de Barcelona.