fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Invocació

Un personatge –el poeta- comença a recitar. Arriba un segon personatge –el ballarí- i interromp el poeta. Tots dos estan sols, desorientats, desarrelats. Però cadascú té la seva manera d’afrontar la vida, cadascú té el seu llenguatge -la poesia i la dansa- per comunicar-se i recuperar la seva pàtria personal.
Escolten sons quotidians -algú que rega, el vent, un programa de televisió- que els evoquen records, persones, fets. Furguen en el passat per saber d’on vénen i per saber cap a on van.
De mica en mica, els dos personatges s’adonen que tenen punts en comú. Aprenen a escoltar-se, es necessiten l’un a l’altre.
Per invocar ajuda van abandonant les seves soledats. Cada personatge es posa a la pell de l’altre, esdevé un mèdium de l’altre, un alter-ego, i utilitza el llenguatge de l’altre, que no domina: el poeta balla i el ballarí recita.
Invoquen per trobar una llar, o per reconstruir-la.

Creació i interpretació: Martí Noy i Marc de Pablo
Poesies i sons: Martí Noy
Coreografies: Marc de Pablo
Disseny d’il·luminació: Cristina Carrasco i Lluís Adell
Cuiner: Mateu Pascual
Ajudant de cuina: Cristina Carrasco

Martí Noy (Barcelona, 1974)
Poeta i arquitecte format a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona.
Ha publicat els poemaris Ella (premi Joan Teixidor d’Olot 2006), Autoestop (premi Joan Llacuna de la ciutat d’Igualada 2007), D’ara endavant (premi J. M. López Picó de la Vila de Vallirana 2010) i Les danses (2011).
Ha creat l’espai sonor per a l’exposició’Fe (2a part), Lustrationis’, de l’artista plàstic Oriol Texidor (Centre d’Art Cal Massó de Reus, 2010).
Ha creat i escrit els guions de les sèries audiovisuals Postkarten i Corall (XTL).
Actualment està treballant en el projecte sonopoètic titulat Invocació (www.invocacio.com).
És cinturó negre de Judo. www.martinoy.com

Marc de Pablo (Barcelona, 1975)
Ballarí de dansa contemporània format a l’Institut del Teatre de Barcelona.
Ha ballat amb la companyia Avelina Argüelles (No trepitgeu la gespa, Barcelona 1998-1999), la companyia Mudances d’Àngels Margarit (Origami, Barcelona 2001-2002), la companyia Charleroi-Danses Frederic Flammand (Silence collisions, Brusel·les 2003-2004), la companyia En-Knap Istok Kovach (Woferl, Lujbliana 2004-2005) i la companyia Alias Guilherme Bothelo (O avesso do avesso, Ginebra 2008), entre d’altres.
Ha fet dansa-teatre amb el solo Bra-h-man presentat en l’International Solos Festival de Lisboa el 2007 i amb l’espectacle de carrer Ariane, creat en col·laboració amb Sophie Leso.
Ha actuat amb el Teatro de los sentidos d’Enrique Vargas (Oráculos, Barcelona 2001-2002) i en la pel·lícula Loi inercie, de François Hein.
Ha actuat de protagonista a la sèrie de ficció Postkarten que s’ha emès a la Xarxa de Televisions Local.
És cinturó negre de Taekwondo.

[Programa Escenaris, BTV- 21.11.12]

Durada: 1h
Entrada: 10€ /Amics de la Nau: 50% + 1 consumició gratuïta
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla