fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘Instants’

‘Instants’
Cia. Els normals
Dissabte, 6
de febrer. 21h
Diumenge, 7
de febrer. 19h

Entrada 12€
Amics de la Nau Ivanow 9€

‘Instants’
Cia. Els Normals

Direcció: Bea Ivanow
Guió: Blanca Ivanow, Bea Ivanow
Vídeo: Pepo Aguirre
Maquillatge, atrezzo i tuneadora: Carol Piera
So i il·luminació: Cristian Events "Mimosín"
Veu en off:
Alícia Ivanow

El grup de teatre Els Normals és un grup molt especial format per usuaris del Centre Especial de Treball El Merma, de la Fundació Humanitària Dr. Trueta de Vic, que ofereix feina a persones amb discapacitats derivades de malalties mentals.

Instants és el fruit d’un any i mig d’assajos del grup de teatre, que va néixer en el marc d’un projecte d’Art Teràpia, que ha format, impulsat i dirigit l’artista polifacètica Bea Ivanow.

Les persones amb trastorn mental comparteixen característiques, com ara la manca d’empatia, rigidesa mental, baixa tolerància a la frustració o manca de recursos expressius. Bea Ivanow, a partir de tècniques d’Art Teràpia, teatre i de clown, ha creat un guió adaptat a la necessitat de cada actriu i actor per tal de contrarestar els seus punts dèbils.
Els Normals, nom que va ser escollit pels mateixos membres del grup com a forma de fer front a l’estigmatització social del col·lectiu de discapacitats psíquics, reclamen que tots sóm éssers humans amb la mateixa capacitat d’estimar, i recorden que no hi ha ningú millor ni pitjor. Aquesta és la
seva primera obra, en la qual una desena d’actrius i actors amb malaltia mental reivindiquen,  pujant a un escenari, que a l’adjectiu DISCAPACITATS amb què se’ls qualifica li sobra la primera síl·laba.

Instants és un recull de petits i ràpids moments de la nostra vida. Amors i desamors, pors, trobades, riures, solitud, envelliment… Tot plegat, sense un ordre lògic, en un cert caos com la vida mateixa. Potser… ens farà reflexionar, emocionar, recordar, riure o plorar. En definitiva, fer-nos sentir que TOTS som VIUS.

L’obra es va estrenar el 12 de desembre al Centre Cívic El Remei de Vic. El diumenge es va tornar a veure i el 80% de la recaptació es va destinar a “La Marató de TV3”,  celebrada el mateix dia i dedicada a les malalties poc freqüents.


[premsa+vídeo

Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla